Ne aflăm din nou in inima Vienei, în deceniile La Belle Époque, dar și în primii ani de după război, în lumea teatrelor de operetă și a nemuritoarelor spectacole create de Johann Strauss -fiul, Franz Lehár, Emmerich Kálmán ….

Pentru că este ultima săptămână a lunii februarie, ne inspirăm din programele de Carnaval ale metropolei, propunându-vă în seara de joi, 28 februarie 2019, împreună cu Hermann Szabolcs, dirijorul Teatrului de Operetă din Budapesta, soprana Annamaria Kaszoni și tenorul vienez Dominik Am Zehnhoff-Söns, un melanj de arii, duete și ansambluri din titlurile de top ale divertismentului. Intrigă, confuzie, umor irezistibil, melodii temperamentale, creații la superlativ… totul într-un eveniment concertistic ale cărui gazde sunt Orchestra simfonică și Corul academic, ne-a declarat Doru Orban, managerul Filarmonicii de Stat Arad.

Dirijor al Teatrului de operetă din Budapesta

Hermann Szabolcs este dirijor la Teatrul de operetă din Budapesta și asistent la Academia de Teatru și Film din Budapesta. A studiat dirijatul de orchestră la Academia de Muzică Gheorghe Dima, la clasa maestrului Petre Sbârcea, la Academia Franz Liszt din Budapesta și la Universität für Musik und Darstellende Kunst din Viena.

A colaborat cu Orchestra Radio din Budapesta, orchestra Teatrului de operetă din Budapesta, Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare, orchestra simfonică din Salgótá, Danube Symphony Orchestra, Concerto din Budapesta, orchestra de camera Simplicissimus, orchestra Antonin Ciolan a Academiei de Muzică Gheorghe Dima, Camerata Regală București.

În anul 2013 a câștigat premiul I la Concursul național de analize muzicale contemporane și premiul II la Concursul național de dirijat Lantos.

Este director artistic al cursurilor de vară de la Csomaköz și fondator și director artistic al corului de copii din Satu Mare, unde îndrumă și cursuri de dirijat coral. În anul 2017 a publicat o culegere de coruri cu acompaniament de orgă.

Arădeanca, absolventă a Conservatorului din Viena

Annamaria Kászoni a studiat la Conservatorul din Viena. A urmat numeroase cursuri de măiestrie sub îndrumarea profesorilor Viorica Cortez, Aura Twarowska, Christoph Prégardien, Dalia Schaechter, Irina Gavrilovici şi Uta Schwabe.
De-a lungul anilor de studii soprana a participat la numeroase producţii de operă.

A debutat în Carmina Burana de Carl Orff pe scena Filarmonicii din Arad si la Konzerthaus din Viena. Tot la Viena a fost invitată la o gală de operă alături de Johann Strauss Orchester.

Tenorul vienez cu o carieră impresionantă

Originar din Bonn, tenorul și regizorul Dominik Am Zehnhoff-Söns a cântat în numeroase producții ale teatrelor de operă din Bonn și Köln și a făcut parte din distribuția diferitelor spectacole organizate cu prilejul Festivalului Internațional Beethoven de la Bonn.

Dominik trăiește din anul 2009 la Viena și a realizat turnee cu muzică de operă și programe de concert în Japonia, China, Germania și Italia.

În anul 2012 a obținut bursa asociației Richard Wagner din Bonn pentru Festivalul de la Bayreuth și i-au fost decernate numeroase premii pentru tripla postură de organizator, regizor și tenor. În anul 2015 a câștigat premiul Operei de cameră de la castelul Rheinsberg și a apărut ca solist pe scena teatrului din Baden

În regia sa, în decembrie 2016 a avut loc premiera mondială a operei Cinderella, compusă de Alma Deutscher, o tânără creatoare în vârstă de 11 ani, spectacol documentat și preluat de BBC.

Recomandările redacției