Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire, pentru a prezenta bilanţul anului 2016. Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România, a vorbit despre ceea ce a însemnat anul acesta pentru ţara sa, pentru relaţiile dintre România şi China şi pentru diversele organizaţii care contribuie la întărirea relaţiilor de prietenie între cele două ţări. De remarcat că filiala arădeană a Casei Româno-Chineze a fost evidenţiată în discursul ambasadorului, pentru modul în care a fost organizat Simpozionul Internaţional „Dialoguri Interculturale Româno-Chineze”, desfăşurat la Arad. „Faptul că unica menţiune pe care a făcut-o domnul ambasador, Execelenţa Sa Xu Feihong, a fost referitoare la noi, nu poate decât să ne onoreze. Am organizat un eveniment cultural care a durat trei zile, iar Execelenţa Sa a participat la toate manifestările înscrise în program. Pe această cale, vreau să le mulţumesc consilierilor municipali, fie că sunt de stânga sau de dreapta care au votat pentru acest proiect”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta CRC Arad. În continuare, aceasta a ţinut să menţioneze că CRC a realizat deja o carte, pe care a prezentat-o ambasadorului, carte care cuprinde lucrările prezentate la simpozion, fotografiile care au fost făcute în timpul vizitei delegaţiei chineze la Arad şi imagini de la expoziţia realizată de Fotoclub Arad. „A fost o surpriză extraordinară că am prezentat o carte despre simpozion la mai puţin de o lună de la încheierea acestuia”, a ţinut să precizeze prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
În ceea ce-l priveşte, poetul Ioan Matiuţ, a făcut o prezentare a cărţii tipărite la încheierea simpozionului şi un scurt bilanţ al activităţii sale în cadrul CRC. „În mai puţin de un an de zile, de când mi s-a oferit posibilitatea să colaborez cu CRC Arad, am reuşit să înfiinţăm Editura Casa Româno-Chineză, prin care dorim să publicăm cărţi de interes pentru români şi chinezi, şi am reuşit să publicăm trei lucrări deosebite”, susţine Matiuţ.
În încheiere, trebuie spus că nici partea economică nu a fost uitată de Ambasada Chinei. Propunerile de colaborare făcute de oamenii de afaceri din Arad au fost trimise în China, pentru identificarea unor oameni de afaceri doritori să colaboreze cu firmele arădene.

Recomandările redacției