asociatiaProfesorul Florin Didilescu, fondatorul trupei de teatru Amifran şi directorul Bibliotecii Judeţene “AD Xenopol” Arad este preşedintele Asociaţiei “Arad 2021”, care se va ocupa de activităţile de promovare şi susţinere a municipiului Arad în competiţia pentru desemnarea capitalei cultural europene.

Reprezentanţii Asociaţiei “Arad 2021” au prezentat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, paşii pe care urmează să îi facă pentru ca aceasta să devină funcţională.
Preşedintele asociaţiei, Florin Didilescu, spune că din data de 7 august, dată la care instanţa de judecată au aprobat înfiinţarea, asociaţia a avut două şedinţe, în cadrul cărora au fost luate diverse decizii.
„Când am acceptat propunerea de a fi preşedintele asociaţiei m-am gândit să pun la bătaie activitatea de-o viaţă, dar m-am gândit şi la faptul că îmi leg numele de un proiect ambiţios. Ne propunem să funcţionăm de facto, din data de 15 septembrie, atunci când o serie de activităţi culturale vor începe în Arad. Toţi cei care doresc să se alăture proiectului nostru o pot face, fiind bineveniţi”, a explicat Florin Didilescu.
La rândul său, directorul executiv al asociaţiei, Andrei Ando, a ţinut să sublinieze faptul că asociaţia nu a cheltuit bani, întrucât era imposibil să o facă, neavând deocamdată buget.
În perioada următoare se doreşte definitvarea listei ambasatorilor culturali pe care să îi aibă asociaţia, în susţinerea demersului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.
Obiectivele asociaţiei stabilite în vederea îndeplinirii misiunii asumate prin realizarea scopului propus sunt următoarele: reprezentarea Aradului în competiţia pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană-2021, organizarea de evenimente în vederea promovării patrimoniului cultural arădean, implicarea cetățenilor în elaborarea deciziilor și politicilor publice, în domeniul cultural, artistic, sportiv, social, de tineret, de divertisment, academic.
De asemenea, printre obiectivele asociaţiei se mai află creșterea responsabilităţilor instituţiilor publice de cultură în raport cu cetățenii ca beneficiari direcţi ai serviciilor publice culturale, promovarea elitelor din domeniile economic, social, cultural, învăţământ, culte, dezvoltarea de parteneriate prin afilierea la organisme naţionale şi internaţionale, realizarea de schimburi de experienţă cu oraşele care au avut titlul de capitală culturală europeană.
Tot pe lista obiectivelor se mai regăseşte şi protejarea şi promovarea valorilor arădene, persoane fizice, juridice, imobile, obiecte de patrimoniu, tradiţii, indiferent de domeniul în care se manifestă și, după caz, de condiția socială pe care o au.

Recomandările redacției