Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova, a contestat în instanță ordinul emis de Prefectura Arad prin care acesta este demis din funcție. Astfel, prin decizia Tribunalului Arad, pronunțată marți, 3 decembrie a.c., s-a dispus anularea ordinului nr. 715/2019 emis de Prefectură. Instanța a admis acțiunea lui Farcașiu care a contestat actul prin care se dispune eliberarea sa din funcție. În consecință, Florin Farcașiu nu va fi demis din funcția de primar al comunei Târnova.

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat la sfârșitul lunii septembrie în favoarea Agenției Naționale de Integritate în procesul ce îl vizează pe Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova. Cel mai vechi primar liberal din țară ar urma să-și piardă funcția, ca și consecință a acestei decizii.

Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 59 din 14 februarie 2017 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând respinge acţiunea reclamantului, Farcasiu Florin, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 septembrie 2019”, se arată în minuta ÎCCJ.

Potrivit ANI, în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014, acesta a deținut simultan funcția de primar al comunei Târnova și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Școlilor Gimanziale Târnova și Agrișu Mare. Acesta ar fi participat, ca reprezentant al Primăriei, la 33 de ședințe ale Consiliilor de Administrație ale celor două unități școlare.

Urmează să se motiveze sentința și să se comunice părților și Instituției Prefectului, după care se va lua o decizie. Îmi îndeplinesc funcția de primar până când mi se va comunica decizia Înaltei Curți și în funcție de aceasta voi acționa în consecință”, ne-a declarat la vremea respectivă, Florin Farcașiu.

  • Liviu Alexe spune:

    Ce legislație tâmpită! Înțeleg să nu facă parte dintr-un consiliu de administrație unde ar primi o indemnizație sau ar intra în conflict de interese (la o societate comercială sau regie autonomă care are contracte cu primăria respectivă). Dar la o școală, este chiar indicat ca primarul să facă parte din CA, ca să cunoască nevoile școlii.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției