Fonduri de peste 230 de milioane de lei pentru drumurile județului

0
156

Administrația județeană vrea să investească 234 de milioane de lei, în proiecte de investiții pentru drumuri. Sursa banilor – bugetul județului, în care sunt incluse fonduri europene, de la stat și fonduri proprii.

 „Am propus spre alocare 234 de milioane de lei pentru drumurile judeţene. Aceşti bani provin din fonduri europene, surse proprii şi de la bugetul de stat. Menţionez o parte din drumurile cărora le-au fost alocate sume: Arad – Şiria – Pîncota, Seleuş – Buteni, Bârsa – Sebiş – Moneasa – limită judeţ Bihor, Gurahonţ – Dieci – Buteni, Pecica – Turnu, Zăbalţ – limită de judeţ Timiş, Sânmartin – Şimand – Olari – Caporal Alexa, Curtici – Macea – Sânmartin. Demararea şi finalizarea lucrărilor depind de rapiditatea cu care finalizăm diferitele proceduri şi de firmele care au câştigat şi câştigă licitaţiile. Din punctul nostru de vedere este important că am stabilit drumurile judeţene ca prioritate, am adus surse importante de finanţare, derulăm procedurile necesare cât de repede ne permite legislaţia şi urmărim în limitele legii modul în care se lucrează, respectiv calitatea lucrărilor“, a spus Segiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean.

Segiu Bîlcea a mai subliniat că, anul acesta se vor fi deschise mai multe șantiere care vor da bătaie de cap în special conducătorilor auto. „Suntem pe deplin conştienţi că nu vor fi uşor de gestionat, de la disconfortul creat arădenilor, şoferilor, până la probleme tehnice care pot să apară. Nu ne sperie aceste dificultăţi şi sunt convins că vom duce la bun sfârşit aceste investiţii. Arădenii trebuie să ştie că noi nu stabilim discreţionar câştigătorii licitaţiilor şi trebuie să lucrăm cu firme care se dovedesc mai mult sau mai puţin performante. Vreau să le amintesc arădenilor că reprezentanţii Guvernului au tergiversat acceptarea unor condiţii stabilite pentru licitaţii prin care noi doream să ne asigurăm că lucrările vor fi de calitate”, a conchis Sergiu Bîlcea, vicele CJA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.