Forţele aeriene turce au bombardat militanţi ai PKK în Turcia şi Irak

0
156

Forţele aeriene turce au bombardat militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Turcia şi Irak, după ce gruparea rebelă le-a cerut combatanţilor săi să înceteze atacurile pe teritoriul turc, după dublul atentat de sâmbătă, de la Ankara, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.
Armata turcă a informat că obiective ale PKK au fost distruse în regiunile Metina şi Zap, din nordul Irakului, în raiduri aeriene efectuate duminică.
Obiective PKK din provincia Diyarbakir, situată în sud-estul Turciei, au fost distruse de asemenea sâmbătă. Zeci de persoane au fost ucise în raidurile aeriene.
Bombardamentele au fost efectuate după ce PKK a ordonat sâmbătă încetarea activităţilor de gherilă în Turcia, afirmând că luptătorii săi vor evita acţiunile care ar putea preveni un scrutin corect la 1 noiembrie.
Guvernul turc a respins însă declaraţia, afirmând că rebelii kurzi trebuie să depună armele şi să părăsească ţara.
Tot sâmbătă, un dublu atentat cu bombă a vizat un miting pentru pace al activiştilor pro-kurzi, la Ankara, provocând moartea a 97 de persoane. Potrivit unor surse din domeniul securităţii, militanţii grupării Stat Islamic sunt responsabili de atac.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.