Foto Club Pro Arad – la ceas aniversar: 10 ani de la înființare

0
326

Ceas aniversar pentru Foto Club Pro Arad, care a împlinit 10 ani de existență. Arădenii iubitori de frumos s-au alăturat fotografilor profesioniști, pasionaților pentru marcarea evenimentului. Acesta a avut loc la Sala Clio, vineri seara.

În anul 2008, această asociație pornea timid, cu 11 membri, stabilindu-și ca obiectiv realizarea unei platforme de exprimare pentru fotografii profesioniști din Arad și impunerea județului nostru ca un reper internațional în artele vizuale. Faptul că după zece ani acest obiectiv a fost realizat, îl demonstrează nu doar asistența numeroasă de la aniversarea de vineri, ci și succesul extraordinar al Salonului Internațional de Fotografie, organizat deja pentru a șaptea oară de FotoClubPro Arad. De această dată, printre artiștii din Arad și alte județe din România, printre câștigători au fost, printre alții, fotografi din Vietnam, Finlanda, Iran, Oman, Arabia Saudită, Germania. Amfitrionii serii au fost președintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc, și vicepreședintele Călin Andra. Vernisajul aniversar de la Sala Clio a fost deschis de directorul Complexului Muzeal al Județului Arad, dr. Constantin Inel, căruia i s-au alăturat directorul Centrului Cultural Județean, Ionel Bulbuc, și directorul executiv al Direcției de Comunicare și Strategii din Consiliul Județean Arad, dr. Andrei Ando.

Cei trei au realizat o retrospectivă a Foto Club Pro Arad și au vorbit despre valorile Aradului, despre arădenii activi și implicați în viața orașului, despre cei care își asumă inițiative

Pentru aportul important adus, Nelu Scripciuc și Călin Andra au primit Medalia Centenar.

„Zece ani de viață pentru FotoClubPro Arad reprezintă o dovadă că pasiunea poate împinge lucrurile înainte. Suntem mai mult decât colegi, aici, în FotoClubPro, suntem un grup de prieteni care au preocupări comune și un stil de viață comun: fotografia. Atunci când am pornit la drum, ne-am stabilit un standar de calitate, să primim în club numai fotografi profesioniști sau interesați să se profesionalizeze. Am procedat astfel, pentru că am vrut să stabilim un standard, într-o lume în care totul se relativizează și am vrut să demonstrăm că poți ține la calitate și chiar este obligatoriu să ții. Pentru următorii zece ani ne dorim să ne intensificăm prezența internațională, să demonstrăm în cât mai multe competiții și expoziții externe valoarea fotografiei arădene”, a declarat președintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc.

Cei prezenți au discutat despre proiectele viitoare și s-au imortalizat la oglinda-foto a colegului lor Octavian Tocaciu.

La final, evenimentul a culminat cu un tort uriaș, din ciocolată în forma numărului 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.