FotoClubPro Arad s-a implicat în activitatea Centrului de Informare în Protecția Mediului – Casa Verde

0
152

FotoClubPro Arad a participat în week-end-ul trecut la Căsoaia la inaugurarea  Centrului de Educare şi Informare în Protecția Mediului „Green House”(Casa Verde).  La iniţiativa directorului Centrului Cultural Judeţean Arad, Doru Sinaci, membrii FotoClubPro Arad au luat parte la activităţi tematice timp de trei zile, iar în paralel cu atelierele de lucru organizate la faţa locului, artiştii-fotografi au avut ocazia să viziteze împrejurimile, să parcurgă traseele din jurul satului de vacanţă, care sunt marcate de speologii din cadrul Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo al Consiliului Judeţean Arad.

„Am avut ocazia să desfăşurăm ateliere de lucru tematice la Tabăra de la Căsoaia dar şi să vizităm împrejurimile. Am putut realiza fotografii şi în zona în care de obicei, tabăra de sculptură îşi realizează creaţiile, amplasament deosebit de frumos, ce va fi reamenajat în această vară. Trebuie să vă spun că alături de membrii foto-clubului nostru ne-au onorat invitaţia şi specialişti în domeniu din Timişoara şi Cluj Napoca. Este vorba despre  conf.dr. Stelian Acea coordonatorul secţiei Foto – Video de la Facultatea de Artă şi Design din Timişoara,  asist. univ. dr. Claudiu Toma, tot de la Facultatea din Timişoara, care au venit însoţiţi de masteranzi  din anul întâi, iar de la Cluj Napoca pe prof. univ. dr. Eugen Moritz de la Universitatea de Artă şi Design”, a precizat Nelu Scripciuc, preşedintele FotoClubPro Arad.

Vizita artiştilor fotografi la Căsoaia s-a încheiat cu o escală la Cetatea Şiria, de care, profesori universitari din Timişoara şi Cluj s-au arătat deosebit de interesaţi. În perioada următoare cele mai reuşite dintre fotografiile artiştilor arădeni vor fi selectate şi donate mai apoi Centrului Cultural Judeţean Arad pentru a putea fi folosite în cadrul materialelor de promovare a judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.