fundatieComunitatea locală din Păuliș, a aniversat 10 ani de existență a Fundației Eben-Ezer Moldovan. Detalii despre această aniversare și despre ce reprezintă această fundație pot fi lecturate în cele ce urmează.
Adopțiile, scopul Fundației
Ancorată Primăriei Păuliș, Fundația Eben-Ezer Moldovan (FUEEM) a militat totdeauna pentru parteneriatul public privat, în ciuda autonomiei administrativ-financiare. Primăria Păuliș a fost reprezentată de primarul Petru Nicoară care a apreciat activitatea Fundației.
„Adopția e dezideratul pentru un viitor bun, când mii de copii abandonați ar putea deveni parte a unei familii; iar fa­miliile dispuse să adopte să se bucure de cel mai minunat dar: familia. Fundația a luat ființă din convingerea că toți avem datoria de a-i ajuta pe semenii noștri mai nefericiți, lucrând împreună să aducem o rază de speranță celor care au pierdut-o“ – au subliniat reprezentanții FUEEM.
Despre „Casa Speranței“
Acțiunile „Casei Speranței“ sunt direcționate spre beneficiari, pentru o calitate a vieții cât mai ridicată; spre a fi copiate și de alți actori sociali. Organizația vine să răspundă în primul rând nevoilor copiilor care nu au familii sau pentru care familia nu este în măsură să ofere condiții de creștere și educație, ajutor material familiilor în nevoie prin donații de diverse produse necesare. Serviciile oferite de Fundație sunt complexe: de protecție, ajutor, prevenție, consiliere și suport asistat de specialitate.
La aniversare…
Fundația cu sediul în Sâmbăteni, alături de Asociația Șansa Schimbării a marcat vineri, 6 iunie, „Ziua porţilor deschise“, acțiune dedicată Adopţiei Naţionale dar şi 10 ani de la înfiinţarea FUEEM. Evenimentul a reunit oficialităţi (DGASPC Arad și DDAC Arad, Pri­măria Păuliș), factori de decizie, ONG-uri şi parteneri din alte ju­de­ţe (Asociațiile: Oaza, RCE Speranța Copiilor, Casa Speranța; Fun­dația Pro Prietenia; Alianța România fără orfani (FUEEM și Asociația Șansa Schimbării fiind membrii constituenți în ARFO), Federația Plus, voluntari ai asociaţiilor, familii adopta­toare/ plasament, familii/persoane interesate de adopţie, tineri asistaţi în sistemul de protecţie, comunitate locală, mass-media.
„Evenimentul a urmărit conștientizarea și mobilizarea comunității, implicarea activă în problema orfanilor din România, scop final fiind: să adu­­că la realitate o Românie fără orfani, să militeze pentru drepturile copiilor din România, să prevină abandonul, să implice activ societatea pentru soluționarea abandonului, o mobilizare reală în a oferi familii adoptive copiilor orfani din România“.

Recomandările redacției