Garanţiile primite de fermieri pentru credite au fost extinse de APIA

0
151

garantiiNu doar pentru porcine pot fermierii arădeni care primesc subvenţii, să facă credite. Agenția de Plăți și Intervenție pen­tru Agricultură Arad a anunţat că a încheiat actele adiționale la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru, pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bu­năstarea animalelor – pachetul B – păsări.
Potrivit acestor acte adiționale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisă – adeverință prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor pachetul B – păsări. De asemenea, este confirmată suma cu o valoare egală cu valoarea decontului justificativ, aferent trimestrului al doilea, depus de către solicitant în perioada 16 aprilie – 15 mai 2013 pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pă­sări. Agenția a încheiat acte adiționale cu mai multe bănci. Cea de-a doua adeveriţă va fi eliberată de către Centrul judeţean al APIA, numai pentru aceeaşi banca pentru care a fost eliberată şi prima adeve­rinţa solicitată de către beneficiar.
Fondul de Garantare a Creditului Ru­ral IFN S.A. și Fondul Național de Garan­-tare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80 la sută din valoarea creditului contractat de fermier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.