Glasul arădenilor – Vă doriți să aveți un animal de companie?

0
209

Mulți dintre arădenii iubitori de animale au adoptat patrupede, fie de la adăpost, fie direct de pe stradă. În timp ce unii salvează câini și pisici maidaneze, alții au animale de rasă. În timp ce unii nu au nici un animal de companie, alții dețin cât și pentru cei care nu au.

„Am vrut și mi-aș dori. Ce poate fi mai frumos ca atunci când ajungi seara acasă și te așteaptă cineva cu bucurie în privire, să dea din coadă voios, să-ți sară în brațe și să se gudure pe lângă picioarele tale? Iubire necondiționată, asta îți oferă un animal de companie. Va avea grijă să nu fii niciodată singur și să te ajute să te relaxezi. Te va ajuta și să scapi de griji, urmărindu-l cum se joacă cu o mingiuță, sau cum doar­me nestingherit într-un colț al casei”, mărturisește Adelina, iubitoare de animale, în vârstă de 25 de ani.

„Nu prea mai sunt stăpână de animale. Am avut o pisică care a trăit 20 de ani. Acum sunt prea bolnavă pentru a întreține un animal de companie. Dar pisica pe care am avut-o a trăit bine, pentru că nu mi-am bătut joc de ea”, mărturisește Ioana Negru, în vârstă de 66 de ani.

„Nu, mulțumesc, nu am unde să îl țin. Nici dacă aș avea posibilitatea nu aș ține un animal”, declară Aurel, în vârstă de 65 de ani.

„Am și câine și pisică. Am vreo 10 animale de fapt. Am păsări, papagali, îmi plac mult animalele, evident”, susține Maria Stancaru, în vârstă de 60 de ani.

„Am trei câini și o pisică. Un Bichon, un Metiș de Labrador cu Shar pei și o pisică vagaboantă. Toți sunt adoptați. Stau la bloc dacă vreți să știți. Părinții mei mă acceptă așa cu toate animalele mele. Ai parte de prietenie când ai nevoie și dragoste necondiționată. Nu trebuie să cerșești de la nimeni, nimic, pentru că îți ofe­ră tot ce vrei. Aș pune unul dintre aceste animale înaintea unui om. La fel, când va veni momentul să am copii, voi face, însă voi și adopta”, ne spune Maria, în vârstă de 22 de ani.

„Nu, pentru că stau la bloc. Am avut, dar nu mai vreau. Am primit un Porcușor de Guineea, care a trăit opt ani. Tot am zis, da oare cât mai trăiește? Mergeam iarna și îi căutam sub iarbă, sub zăpadă. Nu mai vreau așa ceva”, declară Ion Bârdan, în vârstă de 59 de ani.

„Am trei câini, doi Labradori și un Bichon”, ne spune un băiat, în vârstă de 15 ani.

„Eu îmi doresc, dar nu îmi dă voie tata. Stau la casă, însă la curte comună trebuie să fie de acord și restul și din păcate, nu sunt de acord”, mărturisește o fată, în vârstă de 17 ani.

„Am salvat de pe stradă un câine bolnav pe care l-am pus pe picioare și am adoptat două pisici. Îmi pot permite pentru că stau la casă. Când salvezi un animal ai o satisfacție deosebită“, spune Marta E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.