Glasul arădenilor –

0
281

Cum vă veți petrece ziua de 8 Martie?

8 martie este Ziua Internațională a Femeii, fiind sărbătorită pentru prima oară în primii ani ai secolului XX.
Primele celebrări ale acestei zile au fost datorate unor evenimente atât plăcute, precum emanciparea femeii, dar și neplăcute, discriminarea și violența asupra figurii feminine.
Arădencele par să fie tradiționale în ziua ce le celebrează feminitatea, majoritatea preferând să stea acasă, deși se prevede o zi însorită și caldă, numai bună pentru o plimbare.
„Îmi voi petrece ziua de 8 Martie cu familia, acasă”, a răspuns o doam­nă de 70 de ani, iar soțul acesteia a ținut să adauge că „depinde cât plă­tește soțul”.
„Nu știu ce voi face mâine, depinde de copii și de nepoți. Dacă nu vin la mine să-mi aducă poate o floare, sau nu neapărat, că e destul de scumpă, dar ceva simbolic, o să fiu supărată. Dacă vin copiii și ne­poții la mine, va fi totul bine”, afirmă o femeie de o vârstă apropriată cu cea a celei precedente.
O doamnă mai cochetă, de 46 de ani, a spart tiparul stabilit de celelalte femei și afirmă că „soțul meu mi-a fă­cut un cadou excepțional. Am primit de la el un cupon la un SPA și mă bucur mult pentru asta, nu prea m-am mai relaxat în ultimul timp, știți cum e cu munca. Dar mâine după lucru apuc să mă bucur și eu puțin de relaxare”.
„Eu o să fiu la școală de 8 Martie, am ore după-amiaza, deci mă pot bucura doar de un somn prelungit mâine!” – Alexandra, 17 ani.
Dacă unele femei își petrec ziua acasă sau la școală, o doamnă de 50 de ani a spus că preferă să stea acasă și să citească o carte bună, în liniște și nederanjată de nimeni.
O tânără de 35 de ani ne-a mărtu­risit că o să se bucure de ziua aceasta și nu prea. „Păi eu trebuie să mă văd și cu mama mea, și cu soacra, trebuie să le dau câte un cadou fie­că­reia, plus mă întâlnesc și cu doam­- na doctor și trebuie și ei să îi iau ceva, nu știu cât de mult o să mă bucur eu de ziua asta pentru că sunt într-o alergătură continuă, sper măcar să-mi ia soțul meu ceva”, a afirmat S.D.
Deși multe femei nu sărbătoresc cu adevărat această zi dedicată lor, spiritul feminist cred că stă în fiecare din ele, dând dovadă de independență și determinare pe oriunde trec.
Din fericire nu mai trăim chiar în vremurile în care femeile erau perse­cutate, înjosite și tratate mai prejos decât câinii și acum au dreptul și libertatea de a se afirma prin caracteristicile sale unice.
Femeia este o eroină prin definiție, din totdeauna și sperăm că oamenii vor reuși cu adevărat să le aprecieze pentru ceea ce sunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.