Glasul arădenilor – Ce lucruri vă motivează și vă fac să fiți optimiști?

0
99

Fiecare dintre noi are nevoie de o mică motivație uneori. Lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim și de aceea ne agățăm de lucruri mici ca să putem continua. Am aflat de ce lucruri se agață câțiva dintre locuitorii Aradului atunci când dau de greu.

Motivația mea zilnică sunt copiii mei. Am doi, unul de 8 ani, celălalt de 10. De multe ori pot spune că sunt obosită sau că nu am nici un chef să o iau de la capăt cu activitățile zilnice, dar mereu ei reușesc să mă scoată din starea aia. Pur și simplu, ori fac ei o prostie care mă agită și uit de restul, ori sunt cuminți și mă fac să râd. Mă încarc cu putere de fiecare dată când ii văd”, spune Angi, 32 ani.

Eu sunt o fire optimistă de felul meu, dar când am zile proaste mă gândesc că se putea și mai rău și că trebuie să mă bucur de ce am. Fac sport, ascult toată ziua muzică, am familia alături, nu are rost să pierd zile stând supărată. Mă motivez zilnic, nu am ceva special ce fac, dar reușesc mereu să ies din stările nașpa pe care le mai am”, zice Iulia, 17 ani.

Mă motivează gândul că sunt tânără și cu toată viața înainte. Am zilele mele proaste, dar îmi ocup timpul citind, ascultând muzică, mai povestesc cu prietenii și stau cu familia. Optimistă sunt pentru că știu că de multe ori pot mai mult, am multă încredere în mine, nu contează despre ce e vorba, îmi place să cred că sunt o persoană capabilă”, zicea Anca, 21 ani.

Am niște nepoți care îmi fac fiecare zi mai bună. Dacă trec printr-o dezamăgire mă uit puțin în spate să văd care îmi sunt realizările. Am copii, am nepoți, un soț bun, sănătoși suntem toți, nu știu dacă ceva e suficient de puternic încât să mă facă să îmi pierd din ambiție, cel puțin nu lucruri care se pot rezolva, fie repede, fie în timp”, povestește Mariana, 53 ani.

Nu pierd zilele și elimin persoanele negative din viața mea. Mă trezesc zilnic destul de devreme chiar dacă nu am ceva de făcut, îmi caut o ocupație, merg prin oraș, mă plimb, nu contează ce fac, dar trebuie să nu stau într-un loc. Mă motivează mult ideea de a avea viitorul în față, sunt curioasă să văd ce urmează și am curiozitatea asta zi de zi”, spunea Elena, 18 ani.

Sunt motivată zilnic de tot și de orice. Eu așa sunt construit să văd partea bună a lucrurilor și nu mă las prea ușor deranjat dacă ceva nu îmi iese. Știu că mâine e o nouă zi, o pot lua de la capăt, pot abandona dacă simt că nu mai vreau, pot să fac orice pentru că îmi construiesc singur fericirea. Nu depind de nimeni în general și nu mă bazez pe altcineva să facă ceva pentru sau în locul meu”, zice Bogdan, 24 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.