Glasul arădenilor – Ce părere aveți despre legalizarea canabisului?

0
157

În urmă cu doar câteva zile, la Ministerul Sănătății, s-a adus în discuție subiectul legalizării canabisului în scopuri medicale în România și poate chiar și în scopuri recreative. Curiozitatea noastră a fost să aflăm ce spun arădenii despre asta.

Eu m-aș bucura să fie legal și la noi în țară, sau măcar în Arad. Nu am încercat niciodată așa ceva, dar cred că aș fi foarte curios să văd cum te simți după ce încerci. Am auzit povești și am văzut tot felul de lucruri pe internet, nu are cum să îți facă așa rău pe cum spun unii și alții, probabil totul pleacă de la tine, dacă vrei sau nu să exagerezi cu lucrurile astea. Din câte știu eu, canabisul și cele care ii semănă provoacă dependență, dar cred că poți totuși doar să te distrezi de câteva ori și atât”, zicea Alex, 19 ani.

Dacă este vorba să îl consume în scop medicinal, sunt de acord. Mi se pare o idee bună să îi faci pe oameni să simtă cât mai puțină durere și dacă legalizarea canabisului ajută cumva, păi m-aș bucura. Pe de altă parte, dacă o să poată să facă oricine rost de el, asta nu îmi mai place la fel de mult. Eu sper să nu legalizeze nimic care să ajungă pe mâna tinerilor prea ușor, n-aș vrea să văd văd peste tot pe străzi copii ca cei care au apărut deja la televizor în niște ipostaze deplorabile”, spune Marian, 41 ani.

Din cunoștințele mele, canabisul te face să te simți puțin mai altfel, mai fericit poate, sau probabil doar te face să uiți de tot și de toate, îți induce tot felul de stări euforice. Nu știu dacă o să-l legalizeze, dar dacă o s-o facă, eu susțin asta și cel mai probabil o să vreau și eu să văd cum e. Sunt tânăr, nu îmi doresc să devin dependent de așa ceva, dar cred că într-o seară cu prietenii i-aș da o șansă să mă facă să mă simt și mai bine, dacă astea sunt efectele lui”, povesteste Adrian, 25 ani.

Dacă vorbim de legalizarea lui pe străzi, eu nu sunt de acord. Am văzut multe știri deja, nu știu ce luau copiii ăia, dar eu sigur nu vreau să îmi văd copiii la știri. Sper să nu legalizeze nimic de genul acesta, sunt oricum toți prea agitați, abia te înțelegi acum cu adolescenții, dacă încep să consume tot felul de substanțe chiar că nu o să ne mai înțelegem cu ei. Pe de altă parte, canabisul în scop medicinal l-aș accepta, am citit pe internet cum că ar fi de ajutor pentru cei foarte bolnavi, dacă e așa, sper pentru ei să se legalizeze, dar să fie ținut departe de restul lumii”, ne zice Mariana, 37 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.