Glasul arădenilor – Ce părere aveți despre salarii și prețuri?

0
117

Prețurile în țara noastră cresc văzând cu ochii, lucru care nu îi face pe români tocmai fericiți. În categoria nemulțumiților sunt și arădenii. Prețul crește, salarul se micește și așa ajungem să ne calculăm fiecare cheltuială la limită, ca să nu ne întindem mai mult decât ne este cearceaful. Am vrut să știm cum își gestionează arădenii banii ca să le ajungă pentru toate.

Eu sunt stresată când știu că urmează să ajungă facturile. Stau singură în chirie, salarul nu pot spune că mă dă pe spate pentru că nu sunt vreo doctoriță sau cineva care câștigă ceva mai bine. Lucrez ca vânzătoare într-un supermarket, am chiria care nu e mică chiar dacă stau în garsonieră, cheltuielile vin lunar și chiar dacă încerc să reduc din ele, strictul necesar e strictul necesar și nu am cum să nu mai aprind becul sau să nu mai folosesc apa”, zice Camelia, 21 ani.

Sunt în principiu mulțumită de salarul meu, dar e un real ajutor că și soțul meu lucrează într-un domeniu cât de cât ok și e plătit destul de bine. Avem copii, cheltuielile nu se împart doar la doi, ele sunt împărțite la patru. Nici mie și cred defapt că nimănui nu-i convin majorările prețurilor atât timp cât salarul rămâne același sau chiar mai mic. Cel mai rău cred că se majorează carburantul, nici nu mă mai miră când văd că iar se scumpește tot”, spunea Dana, 37 ani.

Sunt studentă și mi se pare greu, foarte greu uneori. Prețuri știu să pună pe orice, și nu orice prețuri, multe sunt exagerate, de la mâncare până la haine și chiar orice lucru mic. Toate costă și multe nu își merită banii, dar sunt necesare și așa ajungi să le cumperi. Am noroc că stau cu prietenul meu și împărțim cheltuieli și tot, dar și așa, dacă vrei să îți faci un moft, tragi puțin și economisești din altă parte. Prețurile mai ales la chirie, dar și la cele necesare mi se par ridicate. Nu le simțeam așa cât stăteam acasă, dar acum lucrurile stau diferit”, zice Marina, 22 ani.

Greu, de multe ori e destul de greu. Muncești o lună, plătești cheltuieli, chirie dacă e nevoie, mâncare, îți mai iei o bluză și după ce tragi linie rămâi cu aproape nimic. Dacă ești doar tu, dacă nu împarți cheltuielile cu cineva, șansele sunt mari să rămâi fără bluza de care ziceam mai devreme. Mi se pare că la noi, prețurile sunt în competiție cu salariile și mereu câștigă, niciodată nu cred că a crescut un salar fără să crească rapid și prețul la ceva”, povestea Iulia, 24 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.