Glasul arădenilor – Ce schimbare ai vrea să vezi în Arad?

0
94

Fiecare cetățean vrea să se mândrească cu orașul din care provine și își dorește ca acesta să fie un loc plăcut atât pentru cei care locuiesc în el, cât și pentru cei ce vin să-l viziteze. Ce își doresc arădenii?

Eu aș vrea să avem un club, un loc unde să mergi să te distrezi, măcar ceva deschis doar la sfârșitul săptămânii. Sunt multe locuri în care s-ar putea deschide așa ceva, dar să fie intrarea pe bază de buletin, nu intră nimeni sub 18 ani. Dacă ar avea și o curte în care să se facă petreceri în aer liber vara, asta ar fi și mai bine. Cât despre locație, eu nu l-aș vrea pe centru, mai bine undeva mai retras, dacă se deschide așa ceva, o să fiu primul la intrare”, spune Claudiu, 23 ani.

Niște parcări nu ne-ar strica. Nu știu exact pe unde, dar cred că s-ar gași spațiu dacă s-ar vrea. Eu îmi pierd multe minute căutând un loc de parcare zilnic și devine deranjant să știi că ai zi de zi de făcut același lucru, niciodată nu găsești, când găsești e interzis și tot așa. Să facă parcări, plătim intrarea dacă e nevoie, dar măcar rămâi și cu motorină în rezervor”, zice Marius, 31 ani.

Mi-ar plăcea să văd niște parcuri frumos amenajate pentru copii. Eu am doi și mereu vor să ieșim, dacă e vreme bună trebuie să mergem în parc. Vreau să văd măcar un parc făcut exact așa cum trebuie, nu la fiecare bloc, dar când se mai fac investiții, să se facă bine și să aibă copiii tot ce își doresc. Plus curățenia, uneori lasă de dorit, nu vorbesc de parcurile centrale neapărat, dar sunt câteva mai necunoscute în care nu îți vine să intri”, zicea Maria, 35 ani.

Pistele pentru bicicliști sunt groaznice în multe zone ale orașului. Eu circul mult cu bicicleta pentru că nu are rost să scot mașina pentru drumul pe care îl am de făcut până la locul de muncă și zilnic știu că încurc șoferii. Sunt pistele suprapuse cu partea carosabilă și e deranjant și pentru mine care sunt pe bicicletă, dar și pentru cei care de multe ori așteaptă în spatele meu pentru că nu au cum să mă depășească”, povestește Alexandru, 37 ani.

Cred că ar fi un început să renoveze clădirile de pe centru, dacă ar fi după mine le-aș face cât mai colorate, să-ți atragă atenția, să fie ceva diferit. Prea monoton e totul, știu că unele instituții nu își permit să fie ca un curcubeu, dar ar fi un oraș mult mai frumos dacă i-am da măcar puțină culoare. Măcar centrul orașului să-l facă așa, culori, flori mai multe, ceva ce să te înveselească atunci când treci pe lângă ele”, spunea Ana-Maria, 31 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.