Glasul arădenilor – Credeți că orașul nostru găzduiește îndeajuns de multe evenimente?

0
97

Aradul este un oraș cu mult potențial turistic și de evoluție cultu­rală. Acum că vremea a devenit favo­rabilă, evenimentele în aer liber au luat amploare, astfel, crescând și activitatea orașului. Curiozitatea ne-a mobilizat spre a cere părerea cetățenilor privind evenimentele, să aflăm dacă acestea reușesc să-i mulțumească pe arădeni și dacă sunt îndeajuns de frecvente.

„Aradul este un oraș ușor monoton. Mi-ar plăcea să fie mai multe concerte, la fel ca și în orașele alăturate, și ca viața de noapte să fie mai activă. Nu zic că Aradul este cel mai plictisitor oraș, însă nici nu se află în topul orașelor mele favorite, indiferent de faptul că sunt arădean” spune Andrei, 23 ani.

„Consider că mai ales acum că a dat căldura, apar tot mai multe evenimente în aer liber. Weekendul acesta am fost la cortul cu cărți din Piața Avram Iancu și am rămas plăcut impresionată de întreaga organizare și de numărul mare de tineri dornici să promoveze lectura. Cred că acest gen de activități merită să mai fie făcute pentru că reușesc să mulțumească mai multe categorii de vârstă” zice Ramona, 49 ani.

„Cele mai multe evenimente se organizează în preajma alegerilor politice, ca să ne cumpere voturile. Deci, da, sunt foarte multe evenimente dar doar în anumite perioade. Ar putea măcar să le fragmenteze pe parcursul anului, ca să nu fie atât de multe în același timp și nici să nu știi la care să participi” ne spunea Claudiu, 30 ani.

„Până când am reușit să vizitez mai multe orașe, credeam că nu ai ce face în Arad. Noi măcar mai avem câte o cafenea sau un club, puține și ele oricum, dacă nu sunt evenimente. Am apreciat totuși că de când s-a mai încălzit afară, s-au organizat tot mai multe” zicea Andrada, 19 ani.

„Nu mai e ca pe vremuri, dar nici nu se mai vrea să fie ca pe vremuri. Înainte tot orașul era ba la teatru, ba la filarmonică, ba la un cinema în aer liber. Acum, cu tinerii din ziua de azi, care nu sunt interesați de asemenea lucruri, degeaba se fac astfel de evenimente, fiindcă din păcate nu vor avea public. Tineretul merge doar pe la concerte, pe la petreceri” spune Anamaria, 57 ani.

Sorina Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.