Glasul arădenilor – Cum vă protejați de condițiile meteorologice severe din această perioadă?

0
94

În ultima perioadă, arădenii, și nu numai, au fost expuși vremii nefavorabile. Aversele de ploaie și furtunile au pus stăpânire pe întreaga arie a județului Arad. Am vrut să vedem dacă cetățenii iau anumite măsuri pentru a se proteja de aceste extreme meteorologice.
„Consider că deja e prea multă ploaie, când ieșim în oraș ne protejam stând sub orice streașină găsim. Acasă stăm în siguranță pentru că toată locu­ința este asigurată împotriva ploii sau a inundațiilor iminente. Mașinii încercăm să-i găsim un loc de parcare cât mai ferit, iar acasă, o adăpostim în garaj. Încercăm să nu ieșim din casă dacă nu avem ceva de făcut neapărat, că nu știi când poate să începă o ploaie care să te ia prin surprindere” ne-a împărtășit Marius, 57 ani.
„După cum observi în ziua aceasta, am plecat de acasă fără o umbrelă care să mă protejeze de ploaie, care în cele din urmă s-a dovedit a fi, din păcate, o decizie proastă. Condițiile meteorologice s-au înrăutățit pe parcursul zilei. Nu obișnuiesc să verific știrile meteo de dimineață și consider că fac o greșeală, deoarece în funcție de tendința vremii poți să îți dai seama de ce fel de îmbrăcăminte poate să fie favorabilă îm ziua respectivă” spune Andreea, 24 ani.
„Ne protejăm cum putem. În primul rând evit să părăsesc locuința dacă nu e ceva ce poate să aștepte. Dacă chiar sunt nevoită să ies din casă, nici nu se pune problema, iau o umbrelă și îmi continui ziua. Încerc să nu las o ploaie, fie ea cât de mare, să îmi pună piedică de la a-mi desfășura activitățile zilnice” zicea Mariana, 48 ani.
„Mă protejez folosind clasica umbrelă. Îmi amân planuri neimportante pentru a nu ieși din casă, dar în cazul celor pe care nu le po amâna, umbrela este salvarea mea! Chiar am zis zilele astea că ar trebui să îmi cumpăr o pele­rină, pentru că, după cum vezi, umbrela nu mai este de ajuns.” ne povestește Andreea, 16 ani.
„Am o geacă de fâș, dar cum asta nu e de ajuns am și o umbrelă pe care am folosit-o mult prea des în ultima perioadă. Dacă e o ploaie măruntă, nu o las să mă afecteze, însă, ieri am rămas blocat pe centru sub o streașină din cauza ploii ccare ne-a luat sub surprindere și pe mine și pe prietenii mei. O problemă majoră este faptul că circul cu autobuzul și stațiile transporturilor publice nu sunt un spațiu ferit de ploaie” declară Cătălin, 16 ani.
„În primul rând nu ies din casă, în cazul în care sunt nevoit să o fac, aplez la umbrelă, la taximetru. În asemenea condiții nu sunt adeptul mijloacelor de transport și în nici un caz un iubitor al plimbărilor prin ploaie” ne spune râzând Ștefan, 18 ani.
„Sinceră să fiu, de obicei, nu mă prea protejez de aceste condiții. Sunt o iubitoare al acestui tip de vreme, mă bucur de starea pe care mi-o dă. Admir acest tip de vreme stând în casă, pentru că totuși, evit să mă expun ploilor puternice. Momentan sunt cu bicicleta și aștept să se mai diminueze ploaia pentru a-mi putea continua drumul” spune Adela, 18 ani.
Sorina Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.