Glasul arădenilor – Enumerați câteva obiective turistice din Arad

0
181

Aradul are foarte multe obiective turistice care din păcate nu sunt exploatate corespunzător. Mulți cetățeni se plâng de faptul că obiectivele turistice importante care ar putea îngroșa Aradul pe hartă nu sunt exploatate corespunzător, unele fiind chiar lăsate la voia întâmplării. Aceste obiective turistice lăsate în paragină stârnesc o nemulțumire în inimile arădenilor deoarece ele reprezintă o parte a istoriei noastre.

Pot să enumăr multe obiective turistice, toate deosebit de frumoase. Aș vrea să încep cu gara. Aceasta, pe lângă că este foarte modernă, are și arhitectura clasică păstrată. Un alt obiectiv este primăria. Este deosebit de frumoasă, iar sala Ferdinand are o coloristică excepțională. Există foarte multe catedrale care dau un ton foarte frumos orașului. Cele mai populare exemple sunt catedrala Catolică, catedrala Ortodoxă și Biserica Roșie, toate situate pe artera principală a orașului“, a relatat Eugen, în vârstă de 52 ani.

Obiective turistice în Arad sunt multe, fără să le punem și pe cele din județ. În Arad s-au construit foarte multe palate. Palatul Szantay, palatul Neumann, există multe astfel de clădiri. Față de alte orașe, noi avem o zonă foarte frumoasă pe malul Mureșului. Sunt de părere că și malul poate fi considerat un obiectiv turistic deoarece este amenajat foarte frumos. Sunt foarte dezamăgită de cetatea Aradului, care se află într-o stare foarte jalnică, chiar ar putea să fie un important centru turistic dacă s-ar reabilita“, a declarat Veronica, în vârstă de 39 ani.

Aș începe cu Filarmonica și teatrul. Sunt niște clădiri cu importantă valoare culturală pentru Arad. Consider că noi ar trebui să ne mândrim cu aceste clădiri, chiar dacă teatrul nu e în cea mai bună stare și sper că o să fie reabilitat precum Filarmonica. Alte obiective turistice mai sunt: gara, biblioteca, primăria și multe alte palate foarte frumoase cu care ne putem mândri. Este foarte trist că obiective turistice importante din Arad nu sunt valorificate“, a povestit Adrian, în vârstă de 64 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.