Hai Iancule, hai…

0
84

de Paul Krizner

Și vă făliți, nu vindem țara…

De ceva vreme în coace nu încetez a mă mira, sincer mă mir cât de indife­renți suntem la tot ce se întâmplă la noi în casă, la jocurile de culise, la mafia politică, la vinderea identității naționale, doar pentru a avea o majoritate în parlament.
Zilele acestea s-au gândit dragii noștri politicieni să susțină propunerea UDMR-ului de a introduce limba maghiară ca limbă obligatorie chiar oficială în localitățile unde sunt zece la sută maghiari, asta e prea de tot, au ajuns lepădăturile societății să poarte costume scumpe și să conducă țara, dar oare unde suntem toți, de ce tăcem, de ce nu spunem ce ne doare, poate pentru că avem prea mult stres cu traiul de zi cu zi, poate că suntem prea mândri sau prea orgolioși, ori suntem niște amărâți născuți obosiți și trăim pentru a ne odihni.
Dacă mai trăia Avram Iancu, sunt sigur că-i ridica în furci pe toți stafidiții din parlament, care îşi plimbă ciolanele în mașini de lux că doar poporul i-a votat.
Domnilor, e trist că ați ajuns să vă mânjiți cu astfel de politici, dar sincer de la voi nu mă aștept decât să ne ra­ționalizați și dreptul de a respira însă cum se simt copiii voștri când văd ce prăpăd faceți, de fapt întrebarea mea e impertinentă pentru că ce iese din pisică șoareci mănâncă.
Și totuși chiar nu mai e nici un român în parlamentul ăsta ce se apropie cu pași mărunți dar repezi de poarta noului său sediu de la Bellu, oare chiar trebuie să distrugem tot ce a mai rămas bun, oare pământul acesta plin de moaște ale eroilor noștri, nu înseamnă nimic pentru voi?
E prea mult, Iancule, e prea mult să ajungi, ca numele tău pe o stradă să fie maghiarizat, dar știu ce cred că-i deranjează pe politicienii udmr-ști faptul că tu prin două cuvinte ai adunat 30 000 de români iar ei nu reușesc să adune nici cât la o pomană de la sat, le este teamă să nu cumva să le mai repeți încă odată, dar zile să audă și ei ce groază ai băgat în grofi, când Ardealul și pentru trei săptămâni s-a simțit liber în 1848.
Nici o țară din Uniunea Europeană nu a ajuns să-și vând propria identitate dar nici măcar nu și-au negociat-o. Totuși mă întreb, există vreo lege care
să-i tragă la răspundere pe politicienii care aduc atingere identității naționale? Sau trebuie să se ridice Iancu să strige: „No hai”.
Acum pot doar atât să spun: să vă ferească Dumnezeu, dacă-L aveți pe Dumnezeu în voi, să vă ferească de ziua când se vor ridica iar tinerii să-și recâștige țara, că iar vor fi drumurile pline de întronizați în țepe.
Totuși e prea mult, și sincer observ că încă își permit să facă experimente pe noi,  să ne condamne la a fi slugi în casa noastră doar de dragul puterii, însă la așa conducători așa votanți.
Hai Iancule, hai și mai scoate odată grofii din țară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.