Federațiile ce „păstoresc” sporturile de echipă fac tot felul de simulări despre ceea ce urmează după ce starea de urgență va fi ridicată și se va putea intra din nou pe stadioane, săli sau bazine. În handbalul românesc lucrurile sunt, însă, incerte și asta pentru că, până la această oră, nu s-a comunicat nimic despre vreo schemă de continuare a campionatelor. La fel de adevărat este și că nu ar mai fi de jucat foarte multe meciuri din actuala stagiune în ambele ligi, spre deosebire de fotbal, spre exemplu.
În special fetele de Crișul Chișineu-Criș sunt direct interesate și asta pentru că sunt lidere în Seria D a Diviziei A și au șanse reale le promovarea în Liga Florilor. „Deocamdată, nu avem absolut niciun semnal de la Federație, poate vom știi mai multe după ședința din această săptămână. Primul obiectiv rămâne câștigarea seriei pentru a avea o grupă semifinală mai accesibilă. Vrem să accedem la turneul final, unde va conta mult determinarea jucătoarelor și, din punctul meu de vedere, se poate întâmpla orice. Oricum, dacă nu vom fi printre cele două echipe ale semi-campionatului de patru, vom avea și șansa barajului cu formații din Liga Florilor. Este, însă, prematur să vorbim despre ceea ce urmează, în condițiile în care ne-am oprit total activitatea, jucătoarele vor pierde clar din forma sportivă, iar misiunea antrenorilor va fi extrem de dificilă să le pună din nou pe picioare”, spune Sebastian Tudor, tehnicianul handbalistelor de la Crișul.
Într-adevăr, ca și restul sportivilor din România, și fetele de la Crișul au primit liber, dar și un program de menținere – pe cât posibil – a formei fizice. „Toată lumea a plecat acasă, având un program personalizat. Sigur, le-am recomandat jucătoarelor să stea pe cât posibil acasă, iar când ies să o facă pentru o oră-două și, în principiu, pentru a alerga în aer liber, departe de aglo­merație. E esențial să nu piardă mult măcar din condiția fizică, altfel o lună fără mingea de handbal în mână e mult în condițiile în care e posibil ca să intrăm pe teren la o săptămână, două, după ce va fi ridicată starea de urgență. Inițial, am dorit să le chem pe fete la antrenamente de la 1 aprilie, dar de când s-au interzis total acti­vitățile sportive nu se mai pune pro­blema. Eu țin în permanență legătura cu ele pentru a mă asigura că sunt bine și, eventual, să discutăm un program în funcție de ce posibilități de pregătire în aer liber are fiecare”, a adăugat antrenorul orădean al „alb-albastrelor”.
Crișul e prima în seria D a Divizie A la handbal și urma să joace, pe 4 aprilie, chiar derby-ul cu CSM Târgu Mureș, ce ar fi decis în mare măsură campioana seriei. Pe lângă această partidă, Klimek et. comp. ar mai avea două meciuri de disputat din sezonul regular, la Oradea și acasă, cu Reșița, după care urmează „bătăliile” de la turneul semifinal.

Recomandările redacției