Holdingul Carmeuse va produce biomasă pe 600 hectare de teren din Bata

0
215

Relatam anul trecut că reprezentanții administraţiei din Bata au avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei Car­meuse Holding – firmă străină cu o mare investiţie în Deva, unde are cele mai mari cuptoare de var din zonă – pentru o investiţie în Bata și care va deschide punct fiscal în comună.
Dacă anul trecut investiția se referea doar la înființarea unei pepiniere de sălcii energetice, anul acesta investitorii au precizat că și-au lărgit aria plantărilor: vor planta și alte soiuri de arbori energetici și vor produce biomasă, asigurând și câteva zeci de noi locuri de muncă. „Firma a demarat lucrările, având 600 de hectare de teren cumpărat, în general parcele lăsate nelucrate de proprietari de ani de zile din diverse  motive. Se va cultiva plopi, sălcii și salcâmi energetici din care se va produce biomasă. Aceasta va fi utilizată drept combustibil solid în cuptoarele firmei în viitorul apropiat, în locul gazului metan, utilizat în prezent. La ora actuală reprezentanții firmei sunt la Bata pentru finalizarea formalităților cadastrale. Din acest punct de vedere Bata reprezintă pentru ei un mare avantaj, fiind una dintre puținele comune care are cadastrul pe extravilan – toate pla­- nurile parcelare fiind recepționate de OCPI. Investiţia, pe lângă avantajul că va deschide punct fiscal în comună, va genera și câteva noi locuri de muncă în zonă“ a precizat primarul Ion Micurescu.
Conform prezentării proprii, Carmeuse este „lider în producerea varului, cu mai mult de 140 de ani de experienţă în extracţia şi prelucrarea calcarului cu conţinut ri­di­cat de calciu şi a pietrei dolo­mitice în var (…). Carmeuse este prezentă în aproximativ 90 de locaţii în Europa de Vest (Italia, Belgia, Franţa şi Olanda), Europa Centrală şi de Est (Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Turcia) şi Ame­rica de Nord (Statele Unite şi Ca­nada) şi Africa (Ghana)“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.