Iisus Hristos, homosexual?

0
159

(Apocrifă)

Dragă redacţie, mă numesc Pătru Moţ, am şcoala profesională terminată şi două clase de liceu la seral, am lucrat la Fabrica de Vagoane  Arad şi sunt creştin ortodox. Tare mult îmi place ziarul dvs., mai ales rubrica AGORA. Aici aflu multe lucruri spuse fără ocolişuri de către ziarişti tare faini. Dar cel mai mult îmi place de doi teologi care scriu frumos despre religie, fără să facă economie de vorbe şi care scriu în ziar cu „va urma“ despre Dumnezeu, deşi la foaie nu se scrie lung, că nu-i roman. Da’ mie-mi place, că-s mişto. Ei au vorbe alese că-s şcoliţi, păcat că noi, cei fără doctorate în teologie, oameni simpli, nu înţelegem mai nimic ce spun, că e scris tare filozofic. Şi adânc. Da’ io-i tot admir, că tare-s cumsecade.

Tocmai dă aceea aş dori, dragă redacţie, să mă lămurească în legătură cu unele lucruri simple din Biblie pe care nu le înţeleg, deoarece eu nu sunt aşe de şcolit ca dumnealor. Îi rog să mă ierte că nu le pun probleme filozofice, şi le sugerez cu smerenie să coboare la nivelul meu de înţelegere, de cititor obişnuit al ziarului. Apoi, dacă m-or lămuri, sunt sigur c-oi merge mai departe cu curiozitatea, spre nuanţarea aproape invizibilă  a filozoficelor cuvinte din Biblie.

Dragă redacţie, deşi am foarte multe teme biblice pe care le-aş înainta celor doi teologi de la AGORA spre lămurire, mă voi rezuma doar la două, ca să nu mă lunjesc. Că-mi repugnă (e un cuvânt pe care l-am auzit de la vecinul de la bloc, profesor de meserie)!

Aşadar, prima  mea nedumerire: în Vechiul Testament se spune în amănunt cum Dumnezeu a făcut lumea, Omul. Citez din Capitolul I al Genezei, v.26: „Apoi Dumnezeu a zis: «Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră»;…“ , urmând v.27, în care „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut“.

Deci Dumnezeu are cap, ochi,  gât, braţe, căci este model pentru Om. Dar Dumnezeu mai are şi parte bărbătească, adică penis şi testicole, pe care i le-a făcut şi Omului. Am o întrebare pusă cu pioşenie, dragi teologi de la AGORA: la ce-i trebuie lui Dumnezeu penis, căci nu scrie nicăieri în Biblie c-ar avea o soţie, o Dumnezee? Iar Dumnezeu nu face nimic fără vreun rost, nu-i aşe? Metaforă? Nu, corpul Omului pe care El l-a creat după chipul Său nu e metaforă, e materie.

O să întreb a doua mea nedumerire, cumva pe aceeaşi temă, ca să fiu lămurit. Iisus Hristos este cel mai iubit din Biblie, este Fiul lui Dumnezeu. Preceptele lui morale, sociale, filozofice au condus la fundamenatarea societăţii umane pe baze solide, de nezdruncinat nici chiar de alte religii ostile.

Cât a trăit pe pământ, Iisus Hristos s-a purtat ca un om obişnuit: se hrănea, obosea, dormea, îi era foame, îi era sete. Ca orice om născut din femeie, avea organe genitale, era bărbat căci purta barbă, nimeni nu-i contestă sexul. Deci, avea nevoi sexuale. Cu toate acestea, nicăieri în Biblie nu scrie că s-ar fi iubit cu cineva, cum era normal la un om sănătos. Cu o singură excepţie…

Se ştie că Iisus Hristos era însoţit peste tot de ucenici, care-i sorbeau învăţătura. Toţi îl iubeau iar El… iubea doar pe unul.

Citez din Ioan, cap.13, v.23-24-25: „Unul din ucenici, acela pe care-l iubea Iisus, stătea la masă culcat pe sânul lui Iisus. Simeon Petru i-a făcut semn să întrebe cine este acela despre care vorbea Iisus. Şi ucenicul acela s-a rezemat pe pieptul lui Iisus, şi i-a zis: «Doamne, cine este?»“.

Apoi, mai târziu, sub cruce, Ioan, cap.19, v.26-27: „Când a văzut Iisus pe mama-Sa, şi lângă ea pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei sale: «Femeie, iată fiul tău!». Apoi a zis ucenicului: «Iată mama ta!» Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la el acasă“. (Ginerii se adresează şi în ziua de azi soacrei cu apelativul de „mamă“).

Despre „Ucenicul pe care-l iubea Iisus“ se mai scrie  şi în alte ipostaze, de fiecare dată precizându-se că este „Ucenicul pe care-l iubea Iisus“ (vezi Ioan, cap. 20/2;3;4;8)

Să fi avut Iisus Hristos relaţii homosexuale cu „Ucenicul pe care-l iubea“? Căci nu scrie nicăieri că-l iubea mai mult decât pe ceilalţi, ci doar că este ucenicul pe care-l iubea şi care-şi punea tandru capul pe pieptul Lui. Deşi se cunosc numele tuturor ucenicilor, numele acestuia nu este divulgat… De ce?

După cum se poate observa, eu nu afirm ci doar întreb, ca un creştin însetat de cunoaşterea Bibliei.

Deci, dragi teologi de la AGORA, care este adevărul? Dar explicaţi-mi simplu, fără cuvinte filozofice (gen blasfemie), căci eu n-am decât şcoala profesională şi două clase de liceu la seral. Ca mulţi cititori ai unui cotidian…

Cu stimă, Pătru Moţ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.