Încă 9 blocuri din Arad vor fi reabilitate termic prin Regio-POR

0
105

 

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Municipiului Arad au semnat joi, 4 aprilie 2019, un nou contract de finanțare pentru creșterea eficienței energetice, de această dată în sectorul rezidențial. Este vorba despre proiectul privind „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad. Un număr de 401 apartamente vor beneficia de un consum mai mic de energie pentru încălzire în urma intervențiilor realizate. Proiectul prevede reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe, după cum urmează: Bd. Ștefan Augustin Doinaș, bl. 42 (S+P+4); Bd. Revoluției, nr. 26-38 (S+P+3/ S+P+4/ S+P+5); Calea Iuliu Maniu, Bloc P3 (S+P+10); Str. Abrud, Bloc 185-186 (S+P+4); Str. Stupilor, Bloc A33 (S+P+4); Str. Abrud, Bloc 216 (S+P+4); Str. Rodnei, Bloc 5 (S+P+4); Aleea Tomis, Bloc X2 (S+P+10); Aleea Aurel Vlaicu, Bloc A1-3 (S+P+10).

Lucrări mai complexe

Semnatarii contractului, primarul Gheorghe Falcă şi dl.Sorin Maxim, director general al ADR Vest, au subliniat că, lucrările vor fi mai complexe decât cele efectuate pe programul 2007-20014. Pe scurt, vor avea loc lucrări de izolare termică a fațadelor – partea opacă și cea vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, și se va realiza izolarea planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel. De asemenea, vor fi modernizate instalațiile de alimentare cu apă rece, canalizare, încălzire/ apă caldă menajeră și iluminat.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale. Valoarea totală a investiției este de 12.173.250,48 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 7.062.853,79 lei. Perioada de implementare este de 28 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.