Începe GastroPan, expoziția anului în panificație, cofetărie și HoReCa

0
151

Cel mai mare eveniment autohton dedicat tendințelor din panificație, cofetărie și HoReCa își va deschide porțile joi, 28 martie, la ora 10:00. Timp de 3 zile, Centrul Expo Arad va fi capitala est-europeană a soluțiilor și tehnologiilor aferente afacerilor de profil, precum și locul în care își vor etala talentul cei mai buni bucătari, brutari și cofetari, în cadrul unor competiții la finalul cărora vor fi desemnate, printre altele, Pâinea și Tortul Anului 2019.

Peste 20 000 de vizitatori sunt așteptați la expoziție

Peste 20 000 de vizitatori – antreprenori, specialiști și pasionați din din sectoarele panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, cafea, alimentație publică și HoReCa sunt așteptați să treacă pragul Expoziției Internaționale GastroPan în perioada 28-30 martie, pentru a identifica, testa și compara tendințele, tehnologiile, utilajele, ingredientele, ustensilele, accesoriile și soluțiile de afaceri din domeniu.

134 de furnizori cu tradiție din 22 de țări își vor expune noutățile la standurile GastroPan, printre care și cei mai importanți furnizori români, ba chiar arădeni. La expoziție vor fi însă mulți furnizori străini, atrași de potențialul de dezvoltare a pieței românești.

Trebuie remarcat faptul că expoziția se va desfășura în patru săli, totalizând peste 7.200 mp și se va extinde chiar și în fața centrului expozițional. Aceasta va putea fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00. Accesul se va putea face pe bază de invitație sau un talon de acces, care poate fi completat pe www.gastropan.ro.

De altfel, mai trebuie precizat că Expoziția Internațională GastroPan tocmai s-a mutat de la Târgul Mureș la Arad, amplasarea orașului nostru pe harta evenimentelor de profil fiind o reușită a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, condusă de Gheorghe Seculici. Camera de Comerț a putut valoriza așezarea Aradului și pune un spațiu expozițional ca Centrul Expo la dispoziția organizatorilor, contribuind astfel la dezvoltarea economică a zonei, pe modelul unei situații win-win.

Programe demonstrative, concursuri și degustări

Pe toată durata expoziției vizitatorii vor regăsi la standuri cele mai noi soluții și tehnologii dedicate industriei de profil. Se vor putea identifica soluții și idei de afaceri noi, experimenta noi procese tehnologice, testa echipamente inovatoare și descoperi gusturile și tendințele anului în panificație, cofetărie și HoReCa.

Programele demonstrative, atelierele practice, show-urile de coacere și de gătit, degustările și lansările de produse susținute de specialiști români și străini vor prezenta tehnologii moderne de procesare, modelare, idei de preparare a înghețatei artizanale, tehnici culinare inovatoare sau idei de decorare a torturilor.

Cele 9 categorii ale Concursurilor GastroPan, care îi vor premia pe cei mai buni cofetari, brutari și bucătari, vor fi grupate în 3 secțiuni competiționale – panificație-patiserie, cofetărie și gastronomie. Aceste competiții au rolul de a impune Produsele Anului 2019 pe piață și totodată de a sprijini talentele și afacerile din domeniu.

Întreaga atmosferă de la GastroPan va fi prielnică pentru schimburi de experiențe, întâlniri de afaceri, dialoguri constructive între specialiști, furnizori și antreprenori. Multitudinea de soluții, tehnologii și programe vor asigura posibilitatea ca în orice moment din cele 3 zile de vizitare să se nască noi idei de afaceri și modalități de consolidare sau dezvoltare pentru afacerile existente.

GastroPan este o sursă de inspirație, un adevărat generator de trenduri pentru orice manager sau specialist din brutării, cofetării, patiserii, gelaterii, pizzerii, baruri, cafenele, hoteluri sau restaurante, dar și pentru persoanele dornice să pornească o afacere de profil”, a explicat Boróka Jakab, Manager Proiect GastroPan 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.