Parcă având un nume predestinat, Dorel, Căprar Dorel o comite din nou. De data aceasta, deputatul PSD de Arad, în loc să iasă în față și să se laude cu fonduri europene şi guvernamentale pe care le-a câștigat pentru județul său, e lesne de înțeles motivul pentru care nu o face, și-a pus ochii pe drumurile județului. Poate că Dorel nici nu ştie că în judeţul Arad, în ultimii ani, 68% din fondurile PNDL au fost câștigate de PNL și doar 18% de PSD.

Fiind în afara subiectului, iată comunicatul șefului care păstorește PSD-ul de Arad: „Cel mai recent şi relevant exemplu este chiar Drumul Judeţean 792, Nădab-Seleuş, reabilitat de curând şi care s-a transformat, aproape instant, într-un pericol public pentru şoferi. A câta oară să vă avertizăm, domnilor Cionca şi Bîlcea, să nu vă mai bateţi joc de arădeni cu lucrări de o calitate atât de îndoielnică. …V-am cerut imperativ, anul trecut, să nu mai sifonaţi banul public pe lucrări de mântuială precum drumul Pâncota – Seleuș. Vi s-a atras atenţia, chiar de către autorităţile competente în domeniu, cu teste şi analize, că folosirea unei pietre din rocă sedimentară calcaroasă va conduce la sfărâmare la compactare…“.

Câteva clarificări urgente pentru domnul Dorel:

1. Procesul de reabilitare a drumului Nădab-Seleuş nu s-a încheiat încă! În prezent, este în faza de reabilitare. Ca și când zugrăvești acasă, dai un strat de glet și vine vecinul și spune urâtă zugrăveală

În plus, trebuie menţionat faptul că drumul Nădab Seleuş suferă un proces de reabilitare, nu modernizare, cu un termen de execuție de doi ani, la care se adaugă un termen de garanţie de cinci ani!

Reabilitarea constă în frezarea asfaltului existent, lărgirea prin casete, umplerea acestora cu balast și adăugarea pe toată suprafața a unui strat de piatră spartă. Urmează apoi un strat de asfalt care rămâne pentru o perioadă de verificare a fisurilor care pot apărea ulterior.

În ceea ce priveşte drumul Pâncota – Seleuş, care a fost modernizat, adică luat de la zero, dar care nu a scăpat nici el de criticile „pline de cunoştinţe“ ale domnului „expert în drumuri“ Dorel Căprar, în afara câtorva imperfecţiuni care au fost reparate, după stratul final drumul se află într-o stare foarte bună și poate fi recepționat.

2. Este normal ca la stratul de legătură să apară fisuri, crăpături, gropi. Tocmai de aceea se lasă un timp între așternerea stratului de legătură și al celui de uzură.

3. Lucrarea se execută din fonduri europene, deci dincolo de controlul executantului (care își dorește o lucrare bună), de controlul dirigintelui de șantier, al reprezentanților CJA vom mai avea și un control al reprezentanților UE.

Desigur, aceste clarificări erau binevenite dacă se făceau la timp, adică înainte de a deschide gura, care a luat-o înainte…

Dar pentru Dorel ieșirile de acest gen sunt o constantă. Să nu uităm campania electorală din anul 2008, când candidatul pentru Primăria Aradului, nimeni altul decât „expertul de acum în drumuri județene“, același Căprar Dorel, a avut drept afiș „Cina cea de Taină“ a lui Leonardo da Vinci. Bineînțeles, nu era vorba despre celebra pictură, ci despre o trimitere abjectă și penibilă la opera lui da Vinci, în care Iisus Hristos a fost înlocuit din imagine cu… Căprar Dorel. Pe post de apostoli apăreau candidaţii PSD la Consiliul Local Arad, iar în centrul fotografiei se afla candidatul de primar, Dorel Căprar. Arădenii au perceput ideea lui Dorel ca fiind o blasfemie, iar voturile au fost pe măsură.

Cine scoate sabia, de sabie va pieri

Ieșirile incontrolabile și atacurile furibunde ale lui Căprar Dorel la adresa drumurilor județene, probabil asemenea lui Don Quijote – le vede mori de vânt, sunt puse și pe baza frustrărilor liderului PSD Arad. Sub comanda sa, partidul care cândva nu avea adversari în județ, a ajuns în pragul extincției. PSD Arad este, în mod evident, filiala cea mai slabă din țară a acestui partid, înregistrând cele mai proaste rezultate la fiecare alegeri.

Sabia de samurai pe care șeful PSD Arad a oferit-o cadou Vioricăi Dăncilă, pentru a tăia capul adversarului politic, s-a văzut ce efecte a avut. Până acum putem spune că Dorel al nostru a știut foarte bine povestea cu sabia, doar că era vorba despre altă sabie, aceea care nu taie capul plecat. Căprar s-a aplecat întotdeauna, foarte umil și servil, fiecărui șef al PSD, indiferent de numele său. Pentru Căprar a mers ca uns capul plecat, din moment ce a rămas șeful filialei PSD Arad, în ciuda rezultatelor catastrofale.

Probabil orbit de incompetență și de rezultatele înregistrate, fără nici un fel de viziune de salvare a partidului, Căprar Dorel iese furios agățându-se de orice subiect pe care l-ar putea exploata politic. Cu drumurile, după cum s-a demonstrat, a dat-o rău în bară.

(G.A.)

 

Afisul campaniei lui Dorel din 2008, de cand PSD merge în cap cu el la timonă
  • Liviu Alexe spune:

    Nu cumva acest articol suferă de „conflict de interese”? Ce firmă lucrează la acel drum? Cine e patronul firmei respective? Cine e patronul ziarului vostru? Atenție, Voicu Sida! Pal cu m te știu, ai pălit și mai mult de când ai ajuns la GA!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției