Pe 22 mai 2018, la inaugurarea la mișto a Arenei „Francisc Neuman” de suporterii
UTA-ei, liderul SCU, Dani Proca, avertiza: „După părerea noastră, sunt lucruri de natura penalului la mijloc, pentru că altfel nu ne putem explica cum de există excedent bugetar, banii nu se cheltuie, constructorul nu lucrează și avem cea mai mică arenă din țară construită în cel mai lung timp. Cred că o să intrăm în Cartea Recordurilor, iar cu banii din premiu poate o să terminăm și noi, cândva, stadionul”.
Au trecut exact 19 luni de atunci și „arena” Francisc Neuman e tot la stadiul de șantier. E drept, ceva s-a mai avansat, avem gazon, scaune, bănci de rezerve și mai ales un constructor care a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor, însă asta nu i-a împierdicat pe cei de la Guinness World Record să omologheze ceea ce este de omologat. De pe pagina de Facebook Ultras Arad a venit și dovada, o poză a „distincției”, însoțită de textul: „Aradul intră în Cartea Recordurilor! Oficialii Guinness World Records au venit la stadion pentru a felicita Primăria Arad pentru doborârea recordului de construire a celui mai mic stadion din lume, realizat în cel mai lung timp. N-a venit nimeni să preia diploma, așa că au lăsat-o pe gardul de la șantier…”
Într-adevăr, niciunul dintre destinatarii diplomei: Gheorghe Falcă, ca (cacofonie asumată) și inițiator al proiectului, respectiv Călin Bibarț și Sergiu Bîlcea, ca și continuatori nu au fost la fața locului, așa că „distincția” a rămas pe gard. Mai departe, rămâne de văzut pe adresa cui vor veni banii din premiu, apro­ximativ o jumătate de milion de euro, ce ar prinde numai bine pentru accelerarea lucrărilor de finalizare a arenei.
Construcția Arenei „Francisc Neuman” de 11,600 de locuri, s-a demarat în urmă cu 5 ani, 6 luni și, teoretic, ar trebui să fie finalizată cel târziu în luna august a acestui an.

Recomandările redacției