Îngrijorător – Fenomenul pedofiliei capătă amploare

0
132

Deși scandalul care îi are ca protagoniști pe jandarmul de la Tribunal și pe un angajat al Companiei de Apă e încă pe „val”, cei doi bărbați fiind acuzați de abuzuri sexuale asupra unei fete de la Casa de Tip Familial din Sântana, iată că de această dată un jandarm a reușit depistarea unui bărbat care acosta eleve la Liceul Teoretic G.H. Lazăr din Pecica.

Jandarmii și polițiștii locali au reușit în acest sfârșit de săptămână depistarea unui tânăr care acosta eleve în Pecica și le spunea să „meargă” cu el pentru 200 de lei. „Vă rog frumos, cei care aveți copii mici aveți grijă, astăzi (11.04.2019) a fost văzut în fața liceului teoretic G.H Lazăr de o colegă de-a mea, ea a făcut și filmarea, pentru că a pățit la fel! ”, este postarea unei eleve, care urmează să depună plângere la Poliție privind faptele individului.

Acestea au fost cuvintele elevei din Pecica care i-au atras atenția unui jandarm, iar după ce și-a dat seama despre ce e vorba, a dat alarma. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani care acostează tinere eleve pe stradă și le propune să ,,meargă” cu el, pentru suma de 200 lei. Și se pare că cele două fete nu sunt singurele care au pățit acest lucru.

Jandarmul a luat legătura cu persoana în cauză, iar după ce a primit toate informațiile necesare, le-a transmis dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad. Jandarmii din Pecica au fost mobilizați și împreună cu polițiștii locali din localitate, au plecat pe urmele individului. Au trecut doar 24 de ore până la identificarea acestuia. Polițiștii locali, din orașul Pecica, l-au depistat pe o stradă din localitate, în apropierea domiciliului la care locuiește, fără forme legale și l-au condus la sediul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Pecica.

Bărbatul a fost recunoscut de către părțile vătămate, drept pentru care, acesta a fost sancționat contravențional de către jandarmi, cu amendă în valoare de 1.500 lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Povestea nu se sfârșește aici. Cele două tinere vor depune plângere penală împotriva bărbatului și sunt hotărâte să meargă până la capăt, pentru ca acest individ să nu mai poată comite astfel de fapte.

Scandalul care a oripilat o țară întreagă

La începutul acestei luni, mai exact în data de 2 aprilie, doi bărbați, între care și un jandarm care activa în cadrul Tribunalului Arad, au umplut paginile ziarelor după ce au fost acuzați de abuzuri sexuale asupra fetițelor din casa de tip familial din Sântana. Cei doi ar fi soții angajatelor de la Casa Vera din Sântana iar acuzațiile vin din partea unei fetițe, care în aceste momente este cu măsură de plasament la o familie. Se pare că familia respectivă a făcut o sesizare Parchetul Militar Timișoara, unul din cei doi bărbați fiind jandarm, respectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș. „Au fost luate măsurile administrative și disciplinare pentru toți cei șase angajați. Personalul a fost înlocuit și mutat în alte centre din subordine până la definitivarea cercetărilor”, ne-a declarat Diana Vogel, purtător de cuvânt al DGASPC Arad.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad precizează că nu tolerează ca prin orice formă sau mijloc copiii ocrotiți în centrele din subordine să devină victime ale oricăror forme de abuz psihic, emoțional sau sexual și că va întreprinde toate măsurile necesare care să ducă la lămurirea acestor acuzații . „Având în vedere gravitatea celor semnalate în mass-media cu privire la evenimente și acte, presupus a fi petrecute în urmă cu aproximativ 4-5 ani,  în Casa Vera din cadrul Compartimentului de Case de Tip Familial Sântana, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad informează că în acest caz, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, au fost luate următoarele măsuri administrative și disciplinare: toți cei 6 angajați ai Casei Vera din Sântana sunt cercetați disciplinar, iar până la definitivarea cercetărilor întreg personalul a fost delegat în centre pentru persoane adulte cu handicap din subordinea DGASPC Arad. În paralel, echipe mixte de psihologi și asistenți sociali realizează o evaluare a tuturor copiilor din casele de tip familial și centrele din subordine”, spun reprezentanții DGASPC Arad.

Fotografiat în timp ce se masturba

Totodată, amintim că, în data de 3 martie, ziarul nostru relata cazul incredibil al unui bărbat în vârstă de 52 de ani care se masturba nestingherit într-o zonă foarte circulată din municipiul Arad. Bărbatul, fără nici un fel de jenă, se masturba într-un microbuz, cu ușile larg deschise, aflat lângă trotuar pe Calea Aurel Vlaicu, între Atrium Mall și UTA.

Se pare că bărbatul, trecut de prima tinerețe, nu se afla la prima abatere de acest gen, gestul său fiind unul care se repeta destul de frecvent. Arădenii care treceau prin zonă susțin că bărbatul a fost văzut de cel puțin patru ori în această ipostază.

Imaginile incredibile, surprinse de către trecători, arată cum bărbatul stă relaxat într-un microbuz Ford de culoare albă, sprijinit pe bancheta din spate și cu organul genital în mână, cel mai probabil așteptând să mai treacă câte o arădeancă prin fața lui pentru a se masturba. Din relatările martorilor, se pare că bărbatul, al cărui comportament dă naștere multor semne de întrebare cu privire la integritatea sa psihică, se leagă de fetele care trec prin fața lui în timp ce „își face treaba“.

Gestul său de atunci a fost repede amendat de către polițiștii din cadrul IPJ Arad, care au identificat bărbatul și i-au aplicat o amendă pentru săvârșirea de gesturi obscene în public. Polițiștii Biroului de ordine publică, aflați în serviciul de patrulare, au reușit identificarea bărbatului care a săvârșit gesturi obscene în public, acesta fiind sancționat contravențional cu suma de 1.000 de lei, conform Legii 61 / 91 R. Bărbatul de 52 de ani este din localitatea Craiva, județul Arad.

Fost șofer de microbuz școlar

Cazul este cu atât mai șocant, cu cât bărbatul de 52 de ani este recunoscut în zona în care locuiește, respectiv în comuna Craiva, pentru „gusturile sale dubioase“. Oamenii din zonă spun că nu sunt singulare cazurile în care bărbatul trecut de jumătatea vieții face avansuri tinerelor, cu vârste chiar sub 18 ani. Mai mult decât atât, bărbatul a fost pentru o bună perioadă de timp chiar șoferul microbuzului care transporta copiii la școală.

Oamenii din zonă sunt de-a dreptul oripilați de comportamentul bărbatului: „Acum este șofer la propria sa firmă de transport. Mă mir cum nu îi este rușine să iasă din casă, după câte face pe aici. Om în toată firea, transportă oamenii la Arad, iar după ce îi lasă și rămâne singur în microbuzul său, se masturbează de față cu toată lumea. Nici nu vreau să mă gândesc ce făcea atunci când era șofer la copii“.

Un mare semn de întrebare se lasă peste perioada în care bărbatul a lucrat ca șofer la microbuzul școlar din comună. Întrebarea este cu atât mai pertinentă cu cât comportamentul șoferului este evident unul deviant, mai grav fiind faptul că este recunoscut în zonă pentru avansurile pe care le face tinerelor sub 18 ani.

O altă întrebare este cum de reușește un astfel de șofer să obțină avizele psihologice. Începând cu anul 2013 valabilitatea avizelor medicale și psihologice necesare conducătorilor auto a fost modificată. Astfel, conform Ordinului 1390 emis în data de 18/11/2013 „examinarea medicală și psihologică periodică a personalului încadrat în funcții cu atribuții în siguranța transporturilor, pe grupe de vârstă, se va efectua astfel: pentru transportul rutier la grupa de vârstă 18-65 ani se vor efectua controlul medical periodic și controlul psihologic la interval de un an“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.