Procurorii au stabilit: i-a pus viața în primejdie! Atacatorul din Vlaicu a ajuns la „beci”

0
514

Tânărul care a atacat bărbatul de 46 de ani în alimentara din Vlaicu, a fost arestat preventiv. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în data de 31.01.2019 au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de omor.

Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, inculpatul, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, urmare unei anchete laborioase realizate de echipa din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Arad, sub directa conducere a procurorului a fost arestat de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, pe o perioadă de 30 de zile.

În sarcina acestuia, din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că, în data de 30.01.2019, în jurul orei 18.50, în timp ce se afla într-un magazin alimentar situat în municipiul Arad, a sustras un cozonac de pe rafturile cu marfa expusă spre vânzare, după care a părăsit magazinul fără a plăti, însuşindu-şi astfel, pe nedrept, produsul alimentar.

Observând activitatea ilicită a inculpatului, vânzătoarea din magazin a alertat persoana vătămată, prezentă şi ea la faţa locului, care l-a urmat pe inculpat pentru a-i atrage atenţia să achite contravaloarea bunului sustras. Ca reacţie la poziţia victimei, inculpatul a lovit-o, prin surprindere, cu un instrument tăietor – înţepător (cuţit), atât în zona abdominală, provocându-i o plagă penetrantă cu lezarea intestinelor, plagă ce a necesitat o intervenţie chirurgicală cât şi la nivelul toracelui şi al braţului stâng, leziuni vindecabile în 45-55 zile de îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii persoanei vătămate.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi, respectiv, luarea unei măsuri preventive faţă de inculpat reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.