Inteco Holding va lucra în Ucraina, unde va reabilita drumuri

0
99

Despre Inteco Holding și despre realizările omului de afaceri Ovidiu Palcu am mai scris, având în vedere că este vorba despre una dintre cele mai de succes firme din județ și unul dintre cei mai buni gospodari. Având în vedere că am aflat că societatea urmează să facă lucrări importante peste hotare, am dorit să aflăm amănunte direct de la patronul acesteia, Ovidiu Palcu. Deși acesta era cam grăbit, pentru că trebuia să plece de urgență cu elicopterul până la Oradea, și-a amânat zborul pentru a ne răspunde la câteva întrebări. Am aflat astfel că este vorba despre două lucrări care au fost contractate în Ucraina.
„Am contractat două lucrări în Ucraina, iar din această săptămână ne vom duce acolo, să începem munca, cu utilaje și cu o parte din forța de muncă. O altă parte dintre muncitori vor fi de acolo. După ce facem vama la utilaje, vom fi gata să începem treaba”, a declarat Ovidiu Palcu.
Având în vedere că Inteco Holding execută o gamă largă de lucrări, am dorit să aflăm ce va face în țara vecină. „Deocamdată vom face reabilitări de drumuri, iar pe parcurs vom mai vedea. Și în județul Arad mai avem destule lucrări. Acum avem echipe care muncesc la Chisindia și Bârzava, la asfaltări de străzi, dar în continuare ne vom concentra pe ceea ce avem de făcut în Ucraina”, a mai spus Palcu.
Mai trebuie spus că drumul dintre Sântana și Pâncota a fost reabilitat recent de Inteco Holding, având în vedere că era într-o stare proastă.
Astfel, firma condusă de Ovidiu Palcu a turnat, la cererea Consiliului Județean, un strat de asfalt, pe toată porțiunea dintre cele două localități.
„Pentru mine, elicopterul era o necesitate”
În ceea ce privește elicopterul pe care l-a achiziționat pentru a se deplasa mai ușor, omul de afaceri ne-a declarat că a fost o necesitate, nu un lux. „Sunt unii invidioși când văd că faci ceva, iar ei nu își pot permite. Trebuie să știți că elicopterul a fost cumpărat pe banii mei, pentru că a fost o necesitate. Este un mijloc de transport mai rapid, nu mai ai treabă cu radarul, cu stopurile sau cu alte restricții prevăzute de lege. Ce-i drept, nici cu elicopterul nu te poți ridica când vrei, nici nu poți să circuli cum dorești, chiar dacă ești în aer. Trebuie să respecți anumite reguli”, a ținut să spună Ovidiu Palcu.
Peste 250 de hectare
cultivate cu porumb
Cu privire la activitatea din domeniul agricol, omul de afaceri susține că se așteaptă la o pro­ducție bună, pentru că terenurile pe care le cultivă nu au fost afectate de secetă.
„După cum știți și dumneavoastră, agricultura este strâns legată de starea vremii, de natură. Când timpul merge bine, sunt și rezultate. Noi, spre deosebire de alții, nu putem să ne plângem că am fost afectați de secetă. Eu zic că la porumb vom avea o producție bună. Avem semănată cu porumb o suprafață de peste 250 de hectare, în zona Sebiș și Bocsig”, a ținut să precizeze Palcu.
„Cu toții lucrăm în familie”
După discuția pe care am avut-o cu patronul Inteco Holding, la Sebiș, ne-am deplasat la Bocsig, unde omul de afaceri deține și o plantație foarte frumoasă de meri, de mai multe soiuri. De menționat că pomii sunt puși pe șpalier și au un sistem de udare prin picurare.
În ferma de la Bocsig am întâlnit-o pe mama patronului, doamna Lenuța, care muncea alături de muncitori, la cules de mere. „Să știți că lucrez cot la cot cu acești oameni. De altfel, cu toții lucrăm în familie”, ne-a spus mama omului de afaceri. Având în vedere că am dorit să aflăm dacă este mulțumită de producția de mere de anul acesta, doamna Lenuța ne-a spus: „Plantația este la al treilea an și vedeți că unii meri se rup, dar anul acesta au cam fost afectați de secetă”. Am mai întrebat-o pe mama omului de afaceri ce părere are despre faptul că acesta urmează să-și desfășoare o parte din activitate în Ucraina. „Asta nu îmi place, că este departe de casă, dar știți ceva? În cer este cineva care are grijă de noi și are și de el”, ne-a răspuns doamna Lenuța.
Despre ferma de la Bocsig mai trebuie spus că aici găsești tot felul de păsări de curte, având în vedere că fratele geamăn al lui Ovidiu Palcu, Alin Palcu este pasionat de creșterea lor.
Cum este văzut
Ovidiu Palcu de bocsigani
Având în vedere că a ajutat foarte multă lume, locuitorii din Bocsig au o părere foarte bună despre omul de afaceri Ovidiu Palcu. Iată ce ne spune un sătean, inginer de meserie: „Astfel de oameni se nasc la câteva sute de ani. De ce spun acest lucru? Pentru că el a ajutat pe toată lumea. Mai greu găsești un astfel de om în zilele noastre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.