Parcul Copiilor a devenit un loc extrem de periculos din cauza arborilor care sub presiunea nămeţilor riscă să cadă şi să rănească pe cineva. Practic, viaţa oamenilor este pusă în pericol de nenumăratele crengi care cad. Tocmai de aceea, autorităţile locale au împânzit intrările în parc cu avertismente în care se atrage atenţia că accesul în parc este interzis. „S-a luat această decizie încă de sâmbătă, când a nins foarte mult. Crengile copacilor fiind foarte încărcate de zăpadă cedează, iar viaţa oamenilor este pusă în pericol. Restricţia va fi ridicată mâine (n.red. astăzi), însă pericolul nu a trecut. Oamenii vor fi în continuare înştiinţaţi asupra pericolului de a intra în parc, iar dacă cineva se încumetă atunci o face pe propria răspundere. Copacii sunt bătrâni şi nu am reuşit încă toaletarea lor. În schimb, copiii se pot juca în Aventura Voinicilor, parcul din Micălaca, de la Polivalentă. De asemenea s-a intervenit şi în Parcul Eminescu, unde accesul se poate face acum în siguranţă“, ne-a declarat Ralu Cotrău, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Arad.
Aproape 50 de localități din județul Arad au fost nealimentate sau parțial nealimentate cu energie electrică din cauza zăpezii. Numărul arădenilor afectați fiind de peste 42.000, potrivit unui raport ENEL. Rețelele electrice au fost afectate de condițiile meteorologice, începând de sâmbătă. Duminică, problema numeroaselor întreruperi de curent a persistat în zeci de localități și în unele zone liniile de curent au rămas „înghețate”. Localitățile parțial nealimentate în zonele afectate au fost: Ineu, Chișineu-Criș, Lipova, Pâncota, Sebiș, Almaș, Archiș, Bata, Beliu, Birchiș, Bârsa, Bârzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususău, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmăgel, Hășmaș, Moneasa, Mâsca, Păuliș, Pecica, Petriș, Pleșcuța, Săvâr­șin, Seleuș, Șagu, Șepreuș, Șicula, Șilindia, Șiria, Șiștarovăț, Tauț, Târnova, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Zăbrani și Zărand.
Subunitățile de intervenție ale ISU Arad au executat 15 misiuni pentru îndepărtarea arborilor sau stâlpilor căzuți pe diferite căi de acces. Intervențiile s-au desfășurat în municipiul Arad și pe mai multe drumuri din județ în sprijinul echipelor CNAIR. Peste 40 de pompieri și mai multe mijloace tehnice au fost dislocate pentru intervenții.
Nici trenurile de persoane nu au scăpat de avarii, fiind înregistrate întârzieri foarte mari . Garniturile de persoane au fost blocate în staţiile CFR Bătuţa şi Bârzava şi au plecat în cele din urmă spre Deva. Celelalte trenuri Inter-Regio s-au întors din Radna, respectiv Bătuţa, cu mari întârzieri.
Adrian Cotuna

Recomandările redacției