După cinci mandate și peste 20 de ani petrecuți în administrație, în fruntea comunei ca primar, Ioan Crișan ne-a mărturisit că lasă în urma dumnealui o comună care seamănă mai degrabă a orășel. Fapt care, dacă ar fi să ne luăm după numărul populației, așa și este. Și da, după municipiul Arad, Vladimirescu este a doua localitate din județ ca populație.
„Acum mă zbat să mai rezolv cadastrarea. Timp de două luni de zile vom avea o muncă intensă. Ceea ce facem noi este un program guvernamental. Am măsurat întreaga suprafață și intravilanul și extravilanul comunei. Vom pune documentația de Carte funciară și Cadastru în regulă. Vom aduce la zi toate situațiile“, a precizat edilul șef și adaugă: „Am avut o firmă care a măsurat timp de un an de zile întreaga suprafață a comunei. Am stat de vorbă cu fiecare familie. Menționez că întabulările se fac gratis și moștenirile al fel. Așa că vom fi cu situația la zi și fiecare metru pătrat pot spune că va fi luat în evidență. Peste două luni vom sărbători cu toții acest eveniment, care zic eu că este foarte important pentru comunitatea noastră“, adaugă primarul Crișan.
Primarul, înconjurat de cetățenii care sunt pentru întabulare
Chiar dacă ai vrea să zici altfel, nu poți. Realitatea este că oamenii sunt trup și suflet alături de primarul lor, care peste câteva luni se va retrage din această funcție. „Însă sunt convins că lucrurile vor merge foarte bine și în continuare. Las conducerea pe mâini bune, domnul viceprimar Mihai Mag va candida pentru funcția de primar în comuna noastră“, a adăugat primarul Crișan. Se poate spune fără a greși că această comună a avut o dezvoltare fără precedent. Doar anul trecut s-au acordat peste 400 de autorizații de construire și deja s-au recepționat 190 de case noi. Pe holurile Primăriei erau persoane în vârstă, care au venit să lase nepoților și urmașilor o situație clară, în ce privește pământul. Comuna Vladimirescu avea 6-7.000 de locuitori, acum a ajuns la 17.000 de oameni. Normal că Vladimirescu are canalizare, dar și celelalte localități Cicir, Horia și Mândruloc au aproape toate utilitățile, mai puțin apa menajeră și mai e nevoie de canalizare, asfalt și gaz.
– Domnule primar, haideți să ne spuneți câteva cuvinte despre cum a fost anul 2019.
– Da, pot să spun că a fost un an bun pentru noi, deși am întîrziat un pic cu bugetul din cauza consilierilor PSD. Aceștia nu au votat bugetul, dar în acest an nu au fost probleme cu bugetul. Anul trecut am finalizat lucrări din cartierul Glogovăț, s-a făcut asfaltarea tuturor străzilor. Cele care au mai rămas le vom face deîndată ce timpul ne va permite. Pot spune că am făcut și drumuri vicinale, astfel ca să nu mai circule utilajele agricole pe drumuri. Avem proeicte pentru cele trei localități: Cicir, Horia și Mândruloc. De asemenea, vom continua cu amenajarea unor parcuri și spații verzi de care avem nevoie. Vom trece și la o amplă acțiune de curățenie, mai ales că se apropie sărbătorile.
-Veți mai candida pentru un nou mandat domnule primar ?
– Nu, este timpul să predau ștafeta. Am pe lângă mine pe domnul viceprimar Mihai Mag, pe care îl voi susține pentru că merită. Este un foarte bun gosdpodar.
Ca o reamarcă pe care trebuie să o facem: întotdeauna domnul primar Ioan Crișan a avut ușa deschisă pentru noi presa.
Viceprimarul Mihai Mag: Dacă voi ajunge primar, voi continua programul pe care l-am început cu domnul Crișan
Spuneți-ne câte ceva despre admnistrație, despre proiectele dumeavoastră.
Nu este chiar așa de simplu cum crede lumea. Dar eu am învățat foarte multe de la domnul primar Ioan Crișan și pot spune că m-am integrat foarte bine. Eu spun însă că mai avem și alte realizări pe care domnul primar a omis să le amin-tească. Este vorba despre pista de biciclete. Eu zic că este cea mai lungă din județ, ea având o lungime de 9,8 kilometri. Ea pleacă de la limita comunei Vladimirescu cu municipiul Arad, din apropierea magazinului Real și merge până la capătul satului Cicir. Noi, ca și administrație locală mai avem prevăzută o pistă de biciclete, care va face parte și din programul meu de campanie, care va face legătura Vladimirescu Horia pe lângă drumul județean, parte de legătură cu Arad- Șiria. Aici ne va ajuta și Consiliul Județean Arad. De asemenea alte prio-rități vor fi: copiii, școlile și sportul. Vom face o grădiniță cu program normal în Horia. Voi mai realiza săli de sport acolo unde nu avem, dar vom construi și un bloc ANL. Sunt prevăzute modernizări și la capelele mortuare. Cred că voi putea să fac multe lucruri bune pentru comunitate. Însă, vreau în primul rând să-i asigur pe locuitorii comunei noastre că nu-i voi dezamăgi. În politică sunt și derapaje, dar eu nu mă voi duce pe drumul acesta. Eu trebuie să fiu foarte mult în sprijinul cetățeanului, ori de câte ori sunt solicitat. De aceea, cred că am asimilat foarte mult din lucrurile și viziunile domnului primar Crișan.
După terminarea documentației noastre am fost invitat la o ședință cu primarii din județ, privind sistemul integrat de gestionare a deșeurilor. Au participat un număr de 33 de primari sau reprezentanți ai primăriilor. Pe ordinea de zi au fost zece puncte. Activitatea a fost organizată de C.J. Arad, dar o întrebare totuși persistă: Oare pe ceilalți primari îi mai interesează colectarea deșeurilor, că peste tot este o problemă. Prezent din partea CJA a fost domnul Olimpiu Răzvan Cadar, vicepreședinte. Acesta a precizat că va trebui să găsim o soluție și o rezolvare cu deșeurile astea ca să nu fie o problemă.
Voicu Sida

Recomandările redacției