Ioan Cristina: „Victor Ponta încalcă dreptul la vot al românilor din țară”

0
101

cristinaSenatorul Ioan Cristina, co-președinte al PNL Arad, a declarat joi, într-o conferință de presă, că în Comisia Juridică a Senatului nu s-a decis reluarea procedurii în cazul Șova, așa doresc cei din PSD să pară. „Vă pot spune, de la bun început, că în Comisia Juridică a Senatului nu s-a decis reluarea procedurii în cazul senatorului PSD Dan Șova. Iar asta chiar dacă cei din PSD își doresc ca lucrurile să fie percepute în așa fel. Propunerea PNL, formulată de colegul meu Cătălin Boboc, de a se da o nouă interpretare votului, a fost respinsă inițial, în debutul ședinței. În plus, avizul Comisiei este, oricum, unul consultativ. În aceste con­diții, o eventuală decizie aparține Biroului Permament, unde PSD deține majoritatea. Punctul nostru de vedere, al PNL, transmis Biroului permanent, priveș­te reinterpretarea votului”, a declarat co-președintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina.
În altă  ordine de idei, parlamentarul arădean a criticat  refuzul Guvernului Ponta de a organiza alegeri parţiale, fapt care  blochează administraţia locală. „Ponta încalcă dreptul la vot al românilor din țară, așa cum a făcut și în cazul românilor din diaspora, la alegerile preziden­țiale”, susţine Ioan Cristina. Iar asta se întâmplă în pofida deciziilor instanțelor, care curg în defavoarea Guvernului și demonstrează încălcarea gro­solană a legii. „Este inad­misibil ca Ponta să refuze cu înverșunare să respecte dreptul la vot al românilor, ținând zeci de mii de cetă­țeni fără reprezentare la nivel local sau central. Eu cred că Ponta se teme de votul românilor și chiar îl detestă, așa cum am văzut în noiembrie 2014. Decât să piardă alegerile parțiale, preferă să nu le organizeze, chiar dacă acest lucru blo­chează administrația locală”, a declarat Ioan Cristina.
Acesta a dat ca exemplu comuna Târnova, acolo unde nu există consiliu local. „Aș­teptăm în zilele următoare hotărârea instanței cu pri­vire la 28 de posturi de primar vacante și două posturi de președinți de consilii județene. Este previzibil ca și aceste sesizări să fie admise. Cum la fel de previzi­bil este şi refuzul guvernu- lui de a organiza alegeri par­ţiale”, a mai spus senatorul arădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.