Ioan Nuțu Herbei, primar Moneasa: „Nu mă ajută nimeni cu stațiunea“

0
360

În urmă cu două zile am fost pe la Primăria Moneasa, dar vă rog să mă credeți că mi-a venit să mă întorc din drum. Mă îngrijorez de halul în care vor fi nevoiți să vină turiștii în stațiune, pentru că pur și simplu nu ai pe unde să ocolești gropile.
Odată ce am ajuns în biroul domnului primar, ne-am mai consolat cu ideea, aflând din surse, că repararea drumurilor va începe chiar de la Moneasa. Rămâne de văzut dacă se va și întâmpla, dar mai ales când.
– Domnule primar, ce veți mai face în stațiune?
– Deocamdată avem proiecte care se vor depune pe OG 114, unde avem așa: Modernizare bază sportivă. Apoi, dorim în locul Teatrului de Vară construirea unei săli de spectacol multifuncționale, care să dețină și un mic muzeu. Se știe că acest teatru a fost dat la Consiliul Județean de către conducerea trecută și poate ați văzut în ce hal arată acum. Așa se întâmplă dacă nu se ocupă nimeni de el.
Mai avem în vedere modernizarea parcului din fața Schitului, care va fi prevăzut cu un loc de joacă pentru copii. Mai avem un proiect de utilități din zona de agrement din Moneasa, care va fi prevăzută cu rețea de apă, canalizare, iluminat și va avea o parcare.
Stațiunea Moneasa este prinsă cu două proiecte: Aventura Park, care va fi dotat cu trei tiroliene, bob pe șine și trasee de parc de aventură.
– În Moneasa sunt 55 de peșteri, din care două sunt cu valoare turistică ridicată. Ce ne puteți spune despre ele.
– Una este cu formațiune din calcar negru, unică în lume. O altă peșteră este cu formațiune din calcar roșu. Vă dați seama ce este în zona noastră și nu mă ajută nimeni, numai dacă ar fi să ia și sta­țiunea de la noi.
Primăria are un proiect ambițios
„Deși mă lupt, după cum puteți observa de unul singur, în loc să fie alături de mine cei care ar trebui, mai ales având în vedere că de Stațiunea Moneasa se vorbește foarte frumos în special de cei care o vizitează, de aerul curat care este aici și frumusețea peisajului, nepăsarea se oglindește în drumul de acces la stațiune“, a precizat supărat primarul.
– Dar să revenim la cele discutate în legătură cu redeschiderea celor două peșteri.
– Vă dați seama cât va crește fluxul de turiști la Moneasa, iar ca să ajungem la ele avem nevoie de un drum de acces. Deși drumul aparține unei proprietăți private – „Marmosim“, iar noi am avut o discuție cu firma respectivă, care cu ușurință ne-au precizat că sunt de acord să ne predea drumul către Primărie, dar în schimbul unor sume fabuloase de bani. Asta deși atunci când ei au preluat drumul, în anul 2002 de la Statul Român, l-au luat fără nici un ban. Vedeți, ăștia suntem noi, când te prind la cotitură, deși e dreptul tău, iau și pielea de pe tine.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.