UTA pierde al doilea meci consecutiv în Liga a II-a contra unei echipe ilfovene. De fapt, arădenii au făcut pe rând din Academica Clinceni și Sportul Snagov lideri în eșalonul secund la capătul unor partide în care s-au bătut aproape singuri. În urmă cu 5 zile, trupa lui Poenaru pleca cu toate punctele de pe Mureș la singurul șut pe spațiul porții lui Bodea, pentru ca ieri foștii utiști să le predea o lecție de pragmatism actualilor, iar „Bătrâna Doamnă” rămâne pe zero după ultimele 180 de minute oficiale.
Figura lui Ionuț Popa de la finalul disputei de aseară, de la Ghermănești, a vorbit de la sine. Experimentatul tehnician a rămas înmărmurit pe bancă și parcă nu-i venea să creadă că echipa sa a pierdut totul în ultimele secunde, în condițiile în care avea posesia mingii la autul de poartă bătut de Bodea.
„Chiar nu-mi vine să cred că portarul nostru a degajat acea minge pe centrul terenului, în loc să o arunce undeva în benzi, poate chiar în aut. Apoi Manea s-a dus să sară la cap tot pe la mijlocul terenului și s-a născut acel gen de fază la care nu credeam că o să asist în cariera mea. Am mai văzut pățind pe alții, e drept nu de prea multe ori, dar mie nu mi s-a mai întâmplat ca echipa mea să aibă mingea cu 10-15 secunde înainte de final și să ia gol. Nu vă puteți imagina frustrarea pe care o simt eu și colegii mei, mai ales că acest eșec vine după un altul total nemeritat, cu Clinceniul. Ne-am bătut două echipe ce nu au arătat mare lucru, de fapt au făcut în așa fel încât să ne batem singuri. În asemenea situații, ori faci infarct, ori îți tragi un glonț în cap dacă ai un pistol la îndemână”, spune antrenorul „roș-albilor”.
„Mister” nu s-a limitat la cele două nume de jucători pomenite la ultima fază a meciului, considerând că: „Foarte mulți jucători m-au dezamăgit azi, căci nu totul s-a rezumat la acea ultimă fază. Au fost zeci de decizii greșite luate la construcție și finalizare, sau în momentul paselor sau pătrunde­rilor, încât mă iau cu mâinile de cap. În loc să conducem noi la ce ocazii am avut în prima repriză sau după penalty-ul primit și să ne scoatem adversarii la joc pentru a-i prinde pe contraatac a-i bate rău, ne batem pur și simplu joc de tot ce facem și tot ce pregătim. Eu antrenez, îi aduc pe fotbaliști într-o anumită formă sportivă și lucrez la relațiile de joc, dar, din păcate, în mintea jucătorilor nu pot intra. Nu pot să-i fac pe jucători să gândească situațiile ce apar în timpul unui joc așa cum le gândesc eu. Ceea ce am pățit noi azi numa proștii pățesc. Și, până la urmă, deciziile ce le-au luat jucătorii noștri azi denotă calitatea lor fotbalistică”.
Într-adevăr, momentul psihologic al confruntării s-a consumat la ratarea penalty-ului de către Alex Pop. „Fiindcă nu avem un specialist al loviturilor de la 11 metri, bate cine ia hotărât mingea și-și asumă rapid responsabilitatea”, a mai explicat Ionuț Popa.

Recomandările redacției