metoda ccidentul
Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfăşoară mai multe acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la modalităţile de înşelăciune, prin metoda „accidentul”
Astfel de acţiuni se desfăşoară în comunităţile din municipiul Arad, dar şi în zonele rurale, unde oamenii – persoane în vârstă, în general – pot deveni victime ale escrocilor care folossesc aceste modalităţi de înşelăcune.
“Prin această metodă escrocii telefonează la diferite persoane și, sub pretextul că rude apropiate au fost implicate într-un accident, solicită ca familia să le vireze diverse sume de bani. În acest sens, recomandăm, în ciuda reacţiei emoţionale de moment, să nu dați curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor persoane necunoscute. Verificați informația apelând ruda despre care se spune care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia și astfel să vă convingeți dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi reală sau nu”, atenţiona Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.
În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respective, sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

  • Cetatean spune:

    Consecinta respingerii cu argumente prostesti a legii „Big brother”, pe considerentul „incalcarii drepturilor”. Dar sa dai apa la moara tuturor escrocilor telefonici, e OK ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției