Un nou traseu turistic îi așteaptă pe arădenii iubitori de drumeții. Consiliul Județean a anunțat detalii în legătură cu acest traseu. Este vorba de Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală – Masivul Zărand.
Traseul turistic Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală (marcaj triunghi galben), cu o lungime de 3,4 kilometri, pornește din traseul turistic DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală, la confluența Văii Cladova cu Valea Cersca (Valea Chersca). Traseul turistic urmează drumul de pe Valea Cersca pe o distanță de circa 2,3 kilometri, după care traversează valea și începe să urce pe un drum până la intersecția cu Creasta Principală a Munților Zărand, în apropierea de Vârful Gurgului (Vârful Ghiorguliu).
Din Creasta Principală traseul poate fi parcurs înapoi spre Valea Cladovei sau se poate continuă pe Creasta Principală a Munților Zărand spre dreapta în direcția Vârful Câr­ciuma, aflat la circa 6 kilometri și spre stânga în direcția Vârful Capra, aflat la circa 7,1 kilometri. Urmând linia crestei spre stânga, la circa 100 metri se află intersecția cu traseul turistic Covăsânț – Creasta Principală, iar spre dreapta, la aproximativ 2,4 kilometri, intersecția cu traseul turistic Șaua Cazan – Schitul Feredeu – Creasta Principală.
Accesul se face din Arad pe DN7/E68 până după Barațca, pe DC 69 spre Cladova pe marcajul turistic DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală, până la intersecția cu Valea Cersca.
Traseul se poate parcurge într-o oră și jumătate, iar gradul de dificultate este mic și necesită o pregătire fizică moderată – efort susținut doar pe unele porțiuni ale traseului. Este necesar echipament de drumeţie de complexitate medie: încălțăminte sport, bocanci sau ghete cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, rucsac, telefon mobil, rezerve de hrană și apă. Drumețiile se pot face în tot timpul anului.

Recomandările redacției