Președintele Consiliului Județean  Arad, Iustin Cionca, a deschis astăzi unul dintre cele mai prestigioase târguri de vinificație și gastronomie din țară, „Vicii și Delicii”, la Expo Arad.

Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad și având ca partener Consiliul Județean Arad, Târgul „Vicii și Delicii” reunește zeci de producători de vin locali, naționali și internaționali, dar și experți din domeniul gastronomiei, producători de produse locale tradiționale și comercianți de articole care „colorează” arta culinară.

Consiliul Județean Arad s-a implicat în ultimii trei ani extrem de serios în promovarea gastronomiei locale. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din cadrul Direcției de Comunicare și Strategii a CJA a organizat circuite tematice în Podgoria Aradului, în comune și sate unde există un specific culinar ce particularizează comunitățile respective. În perioada 14-17 noiembrie 2019, Consiliul Județean Arad va promova Podgoria Miniș-Măderat și gastronomia arădeană, în cadrul Târgului Național de Turism de la București.

„Gastronomia și vinificația sunt strâns legate de cultura Aradului. Ele fac parte din obiceiurile zilnice ale arădenilor și poartă amprenta celor opt minorități naționale care conviețuiesc de secole în județul nostru. De aceea, pentru mine, ca președinte al Consiliului Județean Arad, este important să susțin împreună cu specialiștii din Consiliu inițiativele care pun în valoare Aradul și îl promovează ca o destinație turistică unde găsești o largă ofertă de produse de calitate și programe atractive. Alături de primarii de pe Drumul Vinului dezvoltăm un concept al turismului de week-end, centrat pe cramele istorice ale Aradului și pe obiective culturale din municipiu și județ”, a declarat Iustin Cionca.

 

Recomandările redacției