Că Ovidiu Marian a fost un politician nu tocmai onorabil o știe tot Aradul, în urma scandalului de corup­ție care l-a adus în atenția procurorilor DNA, că a fost un om politic care a trecut prin mai multe partide, adică un traseist politic, e la fel de adevărat. A candidat fără succes pentru funcția de primar al Aradului, din partea Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat, dar a pierdut în fața lui Dorel Popa. A încercat ulterior să obțină un scaun de deputat, din partea CDR 2000, alianță în care reprezenta tot PNȚCD, dar când s-a trezit că a fost plasat abia pe locul al treilea pe listă, după țărănistul Radu Ghidău și Gelu Roman, din partea Uniunii Forțelor de Dreapta, a cam abandonat lupta împreună cu echipa sa, lăsându-și colegii de partid și  de alianță să se descurce cum pot. Ulterior a căzut la pace cu contracandidatul său, Dorel Popa, ceea ce nu l-a împiedicat ca peste un anumit număr de ani să intre în tabăra actualului primar de Arad, Gheorghe Falcă, un alt politician controversat. Acesta din urmă l-a ajutat să devină viceprimar și senator din partea Partidului Democrat Liberal. Cu toate acestea, Marian a schimbat tabăra din nou, înaintea alegerilor parlamentare din 2012, trecând în tabăra PNL, în speranța că-și va păstra fotoliul de senator. Nu a fost să fie așa, dar a fost răsplătit cu funcția de secretar general al senatului, la care a renunțat, pentru a rămâne secretar general adjunct. La începutul anului a fost chemat la audieri la DNA într-un dosar de corupție, fiind acuzat de procurori că ar fi jucat rolul de intermediar în cazul în care Daniel George Tudor, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară a primit o mită de 300.000 de euro, astfel încât judecătorii au decis să-i dea un mandat de arest la domiciliu.
Judecătoria Arad are cuvântul
Pe de altă parte, în ultimul timp, prin târg, gurile rele susțineau că Marian ar fi tipul de om care nu-și prea plătește datoriile. Decizia de ieri, a Judecătoriei Arad, care a încuviințat executarea silită în cazul său nu face decât să confirme acest lucru. Potrivit site-ului instanței, Judecătoria a admis cererea formulată de un executor judecătoresc care are de recuperat de la Marian puțin peste o mie de euro și aproape 15.000 de lei, adică cam 4.400 de euro, pe care fostul politician arădean o datorează Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat. „Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc Siegmeth Robert. Încuviinţează executarea silită în dosarul execuţional nr. 396/2016 al Biroul Executorului Judecătoresc Siegmeth Robert, la cererea creditorului Administraţia Patrimo­- niului Protocolului de Stat împotriva debitorului Marian Ovidiu. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită prin toate formele de executare prevăzute de lege în vederea punerii în executare a titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 13177/30.06.2015 pronunţată de Judecătoria Sector 1 Bu­cureşti în dosar nr. 66136/ 299/2014 pentru recuperarea sumei de 1.052,73 euro (echivalent în lei la cursul BNR
din ziua efectuării plăţii) şi 14.967,44 lei reprezentând debit neachitat. Definitivă. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică din 23 august 2016”, se arată pe site-ul Judecătoriei.

Recomandările redacției