La Păuliș, taxele și impozitele locale rămân și anul acesta similare celor din 2013

0
151

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFiind la început de an, inclusiv de an fiscal, toți cetățenii plătitori de taxe sunt în așteptarea veștilor cu privire la cuantumul dărilor pentru acest an. Aceasta și datorită veștilor despre noile reglementări introduse, cu aplicabilitate în acest an.
În discuția purtată, ieri, cu primarul comunei Păuliș, Petru Nicoară, domnia sa ne-a precizat că „taxele și impozitele locale pentru 2014 nu s-au majorat față de cele din anul 2013“.
Însă, există anumite modificări, despre care trebuie făcute unele precizări, precizări care ne-au parvenit din partea administrației, a compartimentului taxe și impozite.
„Trebuie spus că apare situația în care unele taxe au fost majorate prin lege, conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificările și completările ulterioare, făcute prin acte legislative emise (inclusiv) în 2013 cum ar fi Ordonanța 80 din 2013, cu aplicabilitate în 2014. De exemplu, s-au mărit însă nesemnificativ, unele taxe precum taxa de excavare, taxa pentru execuție racorduri, taxa pentru  inițierea de firme etc. – generic vorbind, taxele  referitoare la servicii“.
La nivelul comunei Păuliș, prin Hotărârea de Consiliu Local nr.100 din 19.122013, privind stabilirea impozitelor și taxelor locale  pe anul fiscal 2014 în comuna Păuliș, s-au aprobat noile cifre – în sensul în care am precizat mai sus – după care se vor face încasările în acest an.
Încasarea taxelor va începe după data de 15 ianuarie „în condițiile în care nu vor interveni probleme de ordin tehnic, respectiv la sistemul informatic“. Acestea se vor putea face la casieria Primăriei, ca de obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.