La Săvârșin, anul a început cu noi lucrări pentru dezvoltarea comunei

0
167

Anul 2017 a fost unul cu rea­lizări importante pentru Săvârșin, pentru comunitate fiind realizate investiții în infrastructură, precum și în domeniul dezvoltării economice zonale. Cum Să­vârșinul este o așezare cu tradiții bine păstrate, aici s-au desfășurat mai multe acțiuni cultural-artistice, de folclor, dar și pentru sti­mularea producătorilor agricoli locali. Anul acesta, primarul Ioan Vodicean are noi planuri pentru dezvoltarea Săvârșinului. De asemenea, comuna Săvârșin se va înfrăți cu o localitate din Ungaria, pentru a colabora în domeniul cultural.
Capela Mare din curtea Bise­ricii Ortodoxe Săvârșin a căpătat o nouă față. Aceasta a fost construită de la zero, dar lucrările s-au oprit pentru o perioadă. Potrivit edilului Ioan Vodicean, mare parte din lucrări – cele din interior au fost finalizate deja. Proiectul de lucrări cuprinde ten­cuire, montarea de gresie, faianță și de mobilier. În această perioadă, se lucrează la exterior.
primar„Am finalizat lucrările de amenajare interioară a Capelei Mari de la Biserica Ortodoxă Săvârșin. În această perioadă, în funcție și de starea vremii se lucrează la partea exterioară a capelei. Această investiție, importantă pentru co­- munitate este finanțată din bugetul Primăriei Săvârșin. Ne dorim ca inaugurarea, sfințirea capelei să aibă loc chiar de Sfintele sărbători de Paște”, a spus primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.
Administrația Săvârșin a profitat de iarna blândă și a derulat lucrări prioritare în infrastructura locală. Mai precis, s-au executat lucrări de asfaltare pe o stradă interioară. „Pentru că vremea a permis, în luna februarie am turnat asfalt pe o stradă în Vinești – primul strat. Lucrările cuprind și turnarea stratului de uzură și realizarea acceselor spre proprietăți”, a spus edilul comunei. Locuitorii comunei sunt mulțumiți de această lucrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.