scoala de sudura

Școala de Sudură din Arad şi-a deschis din nou porţile pentru cursanţi. Cei 24 de cursanţi care au răspuns „prezent” după ce a sunat primul clopoţel, vor participa, în următoarele trei luni, la peste 120 de ore de pregătire teoretică şi alte 240 de ore de pregătire practică, cu cele mai moderne aparate de sudat.  „Meseria de sudor este la mare căutare atât în țară cât și în străinătate. Anul trecut am avut 64 de absolvenți, iar după spusele celor de la Institutul de Sudură și Încercări de Materiale din Timișoara (I.S.I.M)  forul nostru tutelar, suntem cei mai buni din țară și acest fapt nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranțe de viitor. Țin să mulțumesc pe această cale tuturor celor care se implică în acest curs, celor de la AJOFM care ni s-au alăturat și anul acesta și nu în ultimul rând președintelui Confederației  Patronatului Român, domnul Gheorghe Naghiu, care ne este de un real ajutor, atât material cât și financiar. Asta, în condiţiile în care şcoala a fost finanţată de Confederaţia Patronatului Român în proporţie de 80%, iar domnul preşedinte ne-a promis că ne va sprijini şi în continuare”, a declarat Marin Crișan, președintele filialei Arad a Confederației Patronatului Român. În continuare, acesta a spus că este bine ca în judeţ să fie cât mai multe şcoli de sudură, pentru că avem două fabrici de vagoane, una de tramvaie şi mulţi alţi agenţi economici.

La deschidere şcolii a fost prezent și profesorul Francisc Tusz, care le-a transmis mai multe lucruri cursanţilor. „Această diplomă va fi recunoscută în țară cât și în străinătate. Am avut până în prezent trei serii de cursanți cu care am colaborat foarte bine și sper ca și cu voi să mă bucur de aceiași colaborare”, le-a spus Tusz celor veniţi să înveţe o meserie. Horia Daşcău, directorul I.S.I.M. Timişoara, a afirmat la rândul său că şi alte şcoli din ţară vor avea de învăţat de pe urma experienţei şcolii de la Arad.  „Credem că această școală este una de succes mărturie stau și cursurile anterioare. Eu sunt de părere că această școală va continua cu un succes și mai mare, iar faptul că există o îmbinare între teorie și practică o susține cu atât mai mult. Experiența școlii din Arad va fi benefică și altor școli din țară. Faptul că ne aflăm astăzi aici dovedește că vrem să ajutăm cât mai mult școala, ne vom strădui să o sprijinim pe toate planurile”, a spus Horia Dașcău.

Potrivit reprezentanţilor şcolii, un real sprijin a venit și din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad. „Odată ce veți ajunge să lucrați undeva o să vedeți că nimeni nu vă va da acel salariu minim pe economie. Chiar dacă asta se va întâmpla la început, o să vedeți că după două, trei luni puteți să emiteți pretenții”, le-a transmis cursanţilor şi Marinel Henteşi, directorul executiv AJOFM.

Recomandările redacției