La Turnu s-a inaugurat prima Biblioteca sătească

0
159

turnu bibliotecaLa recent desfășurata manifestare câmpenească de la Turnu –  vorbim de Ziua satului Turnu, de sâmbăta trecută – alături de frumosul program cultural-folcloric și sportiv a avut loc și o inaugurare aparte. Este vorba de inaugurarea unei Biblioteci săteşti, obiectiv cultural important în viaţa celui mai mare sat aparţinător oraşului Pecica.

„Administraţia locală a decis încă de la începutul acestei primăvari să amenajeze o bibliotecă într-una din sălile clădirii în care funcţionează Biroul Primăriei, aici fiind aduse volume din genuri literare diferite, scrise atât în limba română cât şi în limba maghiară“ ne spunea consilierul pecica Pavel Simka.

La inaugurare au participat alături de primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov și o serie de oaspeți deosebiți precum deputata arădeană Claudia Boghicevici, senatorul pecican Constantin Traian Igaș.

Aceștia au participat de altfel și la frmoasa sărbătoare a satului Turnu care a reunit pe lângă artiști locali și ansambluri și soliști valoroși din vecinătate dar și un spectacol de focuri de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.