Lecție de fotbal pentru „stegari”. Șoimii Pâncota – FC Brașov 3-0 (1-0)

0
57

Formația din Podgorie s-a mobilizat exemplar la ultima partidă a turului și a obținut cel mai clar succes din această stagiune. Brașovul, una dintre formațiile cu pretenții ale seriei, nu a avut nicio șansă la Pîncota, cedând la scor neprezentare.
Ionuț Popa a creat densitate la mijlocul terenului, exact în compartimentul în care brașovenilor le-au lipsit doi titulari: Codoban și Vlad Munteanu, cu un 4-1-4-1 extrem de mobil și arțăgos.
În condițiile în care ambele echipe au fost preocupate de atac, ocaziile clare de gol au fost foarte puține în prima parte. În minutul 13, la o fază fixă, Mutu i-a luat mingea de pe cap lui Dubeștean la centrarea lui Siminic. La următoarea lovitură liberă a „șoimilor” s-a deschis tabela. Pirtea l-a găsit în careu pe Leucuța, la 12 metri, iar acesta a tras în cros, de lângă Matei, la colțul lung în plasa laterală: 1-0 (min. 19) Oaspeții au reacționat printr-un șut din alergare a lui Rusu, ce nu i-a pus probleme lui Irimia. Restul mitanului s-a rezumat la un joc pe contre, bărbătesc, cu intrări la limita regulamentului și peste, arbitrul împărțind nu mai puțin de 5 cartonașe galbene. Brașoveanul Moraru chiar putea fi eliminat de pe teren după ce i-a aplicat o lovitură lui Fuchs în nas, acesta sângerând. „Alb-negrii” au intrat în avantaj pe tabelă.
Repriza a debutat cu o reluare cu călcâiul pe lângă poartă a lui Matei după cornerul Rusu. Treptat, Pîncota a crescut în joc și șutul lui Dragalina respins de sub transversală de Mutu a anuțat golul de 2-0. După un corner, Leucuța a centrat de pe dreapta , Dragalina a prelungit mingea cu călcâiul pe colțul lung, de unde Pirtea a înscris simplu cu latul. Era minutul 65, pentru ca peste 7 minute să se facă scor de neprezentare. Danci l-a lăsat pe Dragalina singur cu portarul, iar acesta a lobat perfect balonul din 16 metri. La 3-0, pîncotanii au început să paseze, enervându-și un adversar de altfel impotent. Nervii au cedat și Perșu a fost eliminat de pe teren după o lovitură asupra lui Traore. La rândul său, însă, fundașul Pîncotei și-a lăsat și el echipa în zece după un fault la marginea careului. Matei a executat peste poartă lovitura liberă rezultată. Puțanu a finalizat și el din foarfecă o acțiune a echipei sale, dar Irimia nu a avut probleme. În schimb, experimentatul portar a fost decisiv la reluarea din întoarcere a lui Matei din 5 metri. Leucuța a scris concluzia cu reluare slabă din careul mic, pradă ușoară pentru Mutu.
Formații oficiale:
Pâncota: Irimia – Dan, Traore, Dubeștean, Siminic – Pavel – Leucuța, Issa (86 Mihai), Fuchs (59 Danci), Pirtea – Dragalina (89 Oprea). Antrenor: Ionuț Popa
FC Braşov: D. Mutu – Al. David (53 Perșu), Hlinca, Puţanu, Letan – Mareș (53 D. Ene), Moraru, Poverlovici, Olteanu – Rusu (61 Buga), Matei. Pe bancă: Căucă – Perșu, Istrofor, D. Ene, Buga, Gri­goruţă, Avram. Antrenor: Adrian Szabo
Arbitri: Flavius Roșu – Nicolae Chițoiu (ambii din Timișoara), Călin Cimpoieru (Lugoj).
Cartonașe roșii: Perșu – min. 79 / Traore – min. 83
Observatori FRF: Aron Huzu (Sibiu) și Mircea Sârbu (Hunedoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.