Liberalii sunt gata să discute şi să amendeze Legea bugetului de stat pentru anul viitor

0
100

igaşAmânarea prezentării în Parlament a proiectului de lege a bugetului de stat provoacă tot mai multă iritare pe băncile opoziţiei și în întreaga societate în general. Dacă oamenii simpli n-au cum să-şi manifesteze stările, parlamentarii opoziţiei se poziţionează tot mai critice la adresa executivului.
Senatorul de Arad Constantin Traian Igaş, ales pe listele demo­crat-liberalilor dar devenit liberal după fuzionarea PDL cu PNL, îşi face cunoscută neîncrederea în posibila discutare a bugetului României în această săptămână, dar îi cere totuşi premierului Victor Ponta să revină cu picioarele pe pământ şi să-şi onoreze promisiunile. „Se pare că nici săptămâna viitoare Parlamentul nu va dezbate bugetul, pentru că Executivul nu este capabil să aducă propunerea în Parlament. Am înţeles că premierul a fost în concediu şi s-a decalat cu câ­teva zile, am înţeles că îi este dificil să construiască un buget incluzând toate promisiunile electorale din momentul în care se vedea preşedinte ales al României, dar acum este cazul să se trezească la realitate şi să aibă demnitatea de se ţine de cuvânt măcar o dată”, afirmă Traian Igaş într-un comunicat de presă de ieri.
Potrivit senatorului arădean, grupul parlamentar rezultat din fuzionarea PNL – PDL a decis să de­pună două categorii de amendamente la Legea bugetului: naţio­- nale şi judeţene, însă toate necesită susţinere financiară, fiind le­gate de investiţii deja începute.
Traian Igaş mai anunţă că la discutarea Legii bugetului va ac­ţiona în deplină cunoştinţă de cauză şi că nu va vota un buget care să nu satisfacăşi necesităţile reliefate prin amendamentele depuse. „Eu, ca senator al colegiului uninominal nr. 3 Arad, am demarat consultările cu repre­zentanţii unităţilor administrativ-teritoriale pentru a vedea care sunt necesităţile și prio­rităţile lor, însă grupul nostru parlamentar îşi rezervă dreptul de a nu da gir acestui proiect dacă guvernul nu va veni cu un buget satisfăcător şi nu vor ţine cont de amendamentele noastre”, arată în finalul comunicatului Constantin Traian Igaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.