Liceele arădene intră în competiţie pentru câştigarea titlului de Excelenţă

0
152

liceeToate liceele din învăţământul tehnic şi profesional din judeţul Arad sunt invitate să intre în competiţia pentru câştigarea titlului de Excelenţă. În anul 2014 ariile de excelenţă vizate sunt definite în jurul conceptelor de „Dezvoltare Relevanţă – Atractivitate – Inovare – Business“. „Consorţiul Regional Crio-Vest, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social Pentru Formare Profesională – C.L.D.P.S. Arad, va derula în 2014, procesul de monitorizare a ofertei învăţământului tehnic şi profesional din judeţul Arad. Această acţiune este o şansă excelentă pentru promovarea exemplelor de bună practică din învăţământul tehnic arădean şi pentru a consolida parteneriatele la nivelul judeţului Arad“, ne-a declarat prof. Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al judeţului Arad.
Ariile de excelenţă vizate în 2014: atractivitatea ofertei de formare în raport cu aspiraţiile tinerilor; contribuţia la obiectivele de dezvoltare la nivel local, regional şi european; relevanţa ofertei în raport cu nevoile regionale de calificări şi competenţe ale mediului economic; inovarea proceselor de învăţare – managementul resurselor umane, materiale şi financiare, precum şi inovarea organizaţionale şi cooperare; aria la decizia beneficiarilor, care este introdusă în acest exerciţiu la recomandarea partenerilor din mediul economic care şi-au exprimat dorinţa de a defini criterii specifice care derivă din contextul de lucru al companiei, din perspectiva acestora de beneficiari direcţi ai ofertei de formare şi care au în vedere cerinţele de tip „business“. Pentru aceste criterii partenerii vor defini inclusiv instrumentele de monitorizare şi vor acorda distincţiile respective, cu asumarea de către CRIO Vest.
Şcoala care va obţine titlul de excelenţă va beneficia de premii în bani, iar organizatorii proiectului susţin că acţiunea va fi sprijinită şi de primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
În luna octombrie sau noiembrie va avea loc înmânarea titlurilor. Menţionăm că ediţia 2013 a schemei de excelenţă s-a finalizat cu acordarea a 29 de titluri în Regiunea Vest pentru patru arii de excelenţă – din care şase titluri de excelenţă au revenit judeţului Arad cu trei unităţi şcolare monitorizate: Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Arad (trei titluri), Liceul Tehnologic Sava Brancovici Ineu (două titluri) şi Colegiul Particular Vasile Goldiş Arad (un titlu). Aceste licee au beneficiat de titlul de excelenţă datorită relaţiilor excelente de parteneriat cu angajatorii, pentru modul de gestionare a resurselor sau pentru oferta diversificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.