Liceul „Ioan Buteanu“ din Gurahonț își prezintă activitatea

0
385

Mai în urmă cu ceva vreme m-am oprit la sediul liceului de pe Criș, din Gurahonț, o instituție de învățământ mediu înființată în anul 1962, având la bază o tradiție încă din anul 1945, când s-au pus bazele Gimnaziului Unic Gurahonț.

„Liceul are parte de profesori calificați, majoritatea având gradul didactic I și II, dispunând de o bază materială corespunzătoare (laboratoare de fizică, chimie, biologie, informatică, agro-pedagogie, silvicultură și cabinete)“, a precizat domnul profesor Teodor Păiușan, directorul liceului Ioan Buteanu din Gurahonț.

-Domnule director, am înțeles că aveți câteva proiecte în desfășurare.

-Da, avem ,,Parc didactic destinat activităților practice”, unde sunt prevăzute dotarea laboratoarelor și atelierelor, finanțarea realizându-se prin fondurile UE. Programul P.O.R . Axa10 în complimentaritate cu P.O.C.U. axa 6.

-De unde aveți elevi, ce mijloace de transport aveți și cu ce personal didactic lucrați?

-Da, e cam lungă întrebarea, dar să le enumerăm pe rând. Avem elevi din zona Hălmagiu, Almaș, Iacobini, Vârfurile, Pleșcuța și Dieci, iar transportul îl facem cu cele trei microbuze școlare și cu C.T.P. la care se decontează abonamentele. Acest mijloc de transport deservește pe cei 690 de preșcolari și liceeni, iar în ceea ce privește personalul didactic avem în total 54 de cadre, din care nouă învățători, opt educatoare și 37 de profesori. Cam aceasta este componența noastră.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.