Localnicii așteaptă „cu sufletul la gură“ decizia Tribunalului

0
134

Halmagiu 3 Halmagiu 1Unde altundeva decât la Târg se pot afla părerile oamenilor despre un lucu sau altul. Problema cu care se confruntă acum comuna Hălmagiu – aceea a suspendării primarului Adrian Țoca – este fără precedent și a suscitat discuții aprinse printre localnici, de la momentul când a fost cunoscută.
„Așteptăm cu sufletul la gură decizia Tribunalului județean Arad privind suspendarea primarului nostru de către prefectură, suspendare pe care o considerăm nedreaptă. Noi ne întrebăm: dacă tot au ce au cu el, atunci trebuia să organizeze un refe­rendum și era o cale legală. Dar erau siguri că nu mergea lumea la referendum pentru că nu ei l-au «înscăunat» și atunci nu au organizat“ spuneau în piață niște moți tare agitați și supărați.
„Dar judecătorii își spun curând cuvântu’ și atunci vedem.  Așa că, cei din Prefectură pot să demită orice primar – dacă nu le place de el – și, gata?“ se întreba și-i întreba pe cei din jur un domn ce părea mai „citit“ din grupul nemulțumiților de această decizie.
„Un tărăboi ce se prezintă acum pe la Primărie că nu-ți mai vine să mergi pe acolo. Eu spun ce am văzut când am fost după ajutorul social. «Țigănie», cum se spune. Mai câ­teva zile și domnul Țica va primi sentința“ a adăugat un altul.
„Au mai fost primari în comună dar a fost liniște; indiferent de probleme: s-au rezolvat pe loc. Dar se pare că pe unii i-a deranjat ceea ce s-a făcut, poate“ a mai spus un alt component al grupului.
„Dumnezeu e bun cu noi și judecătorul va da o decizie corectă. Deci marți, pe 29 octombrie așteptăm decizia instanței și atunci să ve­dem“ mai spunea tare pornit și un bătrânel, oricui voia să-l audă, stand sprijinit de o stănoagă, în piața de animale.
Da. Prin piața de sâmbăta trecută acesta a subiectul cel mai aprins discutat și disputat. Rămâne să vedem care va fi reazultatul.
 (V.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.