Lucrările la autostrada Piteşti-Sibiu nu încep deoarece nu sunt gata toate studiile de fezabilitate

0
113

Licitaţia pentru autostrada Piteşti-Sibiu nu poate avea loc pentru că trei din cinci tronsoane nu au gata studiile de fezabilitate şi avizul de mediu se dă doar în integralitate, dar Guvernul încearcă să obţină derogare de la normele Comisiei Europene, au declarat, miercuri, surse guvernamentale.

Potrivit Mediafax, autostrada Piteşti- Sibiu are cinci tronsoane, dar sunt gata studiile de fezabilitate doar pentru tronsoanele de capăt, respectiv I şi V, care traversează zone cu un relief mai puţin accidentat. Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele II, III şi IV, care traversează zone de munte, vor fi gata anul viitor.

„Avizul de mediu nu se poate elibera pe tronsoane, ci doar pe întregul traseu al autostrăzii. Din această cauză, licitaţiile pentru începerea lucrărilor nu vor putea fi făcute probabil mai devreme de 2017. Guvernul încearcă să solicite Comisiei Europene o derogare de la norme, astfel încât să se elibereze avizul de mediu pe tronsoane, ca să putem organiza licitaţiile pentru încredinţarea execuţiei, adică demararea lucrărilor, anul viitor”, au declarat sursele guvernametale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.