Sistemul social arădean are nevoie de asistenți maternali profesioniști, pentru ca cei mici fără părinți să crească în familii și nu în case de copii. La nivel de Arad există un proiect destinat recrutării și formării de asistenți maternali.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, partener în cadrul proiectului „TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, continuă campania de recrutare și identificare de persoane interesate să exercite profesia de asistent maternal profesionist.

Persoanele interesate trebuie să știe că, asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

Grupul beneficiar al serviciilor asistenților maternali profesioniști (AMP) îI reprezintă copiii aflați în dificultate, proveniți din maternități, spitale, familii, sistem rezidențial, care au vârsta cuprinsă între 0-18 ani.

Rețeaua se extinde

Așadar, persoanele care au abilităţi în munca cu copiii, care doresc să ajute copii cu vârsta cuprinsă între 0 – 18 ani, să îi crească, îngrijească şi educe la domiciliu, sunt așteptate pentru a afla mai multe informații, iar mai apoi pentru a depune o cerere de evaluare socială, psihologică și medicală, la sediul DGASPC Arad de pe strada Iustin Marșieu nr.22 A, camera 7, parter – Serviciul Management de Caz pentru Copii – Asistență Maternală sau la numărul de telefon: 0257/250325.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad Arad a fost inclusă în acest proiect major de extindere și profesionalizare a rețelei de asistenți maternali alături de alte 46 de DGASPC-uri din țară.

„Persoanele care doresc să fie părinţii copiilor din sistemul public de protecție trebuie să aibă locuinţă, să fie sănătoase, să nu aibă cazier și să îndeplinească  mai multe criterii. În acest moment la DGASPC Arad sunt angajați 91 de asistenți maternali profesioniști, iar pe locurile vacante existente, în această etapă, dorim să angajăm 10 noi asistenți maternali profesioniști, astfel că îi așteptăm pe cei interesați să ne viziteze pentru a afla mai multe amănunte despre ce înseamnă această meserie de suflet”, declară Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

La Registratura DGASPC Arad, cererile trebuie depuse până la data de 15 septembrie 2019.

Recomandările redacției